Γρανάζια παγκόσμιας οικονομίας
Διαχρονικά
Χίλιοι και Ένας Δείκτες

Όσο μαθαίνουμε ειδήσεις που εμπεριστατωμένα μας πληροφορούν περί πτώσης του ΑΕΠ, τόσο πιο σίγουροι θα πρέπει να αισθανόμαστε για την αναπόφευκτη καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου.

Τα πρωτογενή Πλεονάσματα, ο δείκτης Ανεργίας, ο Πληθωρισμός, η κατάσταση των Ασφαλιστικών ταμείων είναι επί μέρους δείκτες που συνεισφέρουν στην κατανόηση του προβλήματος.

Η πτώση του ΑΕΠ, όμως, είναι ο ένας και μοναδικός δείκτης που μας εγγυάται την μετατροπή της χώρας σε κάτι πολύ δυσάρεστο.

Η πτώση του ΑΕΠ μετατρέπει την Ουτοπία σε Δυστοπία.

Ουσιαστικά, όχι μόνον δεν παράγουμε πλέον σαν Κοινωνία, αλλά δεν προσφέρονται και οι συνθήκες για να παράγουμε εξαγώγιμο προϊόν.

Η δημιουργία εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών είναι το μοναδικό αντίδοτο στη γενική κατρακύλα της Οικονομίας.

Έχει, όμως, καταστεί πρακτικά αδύνατον - καθώς η τρομακτική Φορολογία, η έλλειψη Υποδομών και η απουσία Κρατικής στήριξης θέτουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις εξ υπαρχής σε μειονεκτική θέση.

Η Ελληνική Κοινωνία γνωρίζει τι συμβαίνει, “βράζει στο ζουμί της” και βιώνει ένα μαζικό deja vu Ιστορικών καταστροφών.

Καταλαβαίνει πως χωρίς έσοδα από πραγματική παραγωγική διαδικασία που εισφέρει χρήμα από το εξωτερικό και όχι μια απλή ανακύκλωση των συναλλαγών μέσα στην ίδια τη χώρα, Σωτηρία δεν θα υπάρξει.

Οι Έλληνες έχουν και τη στόφα και τη διάθεση να επιτύχουν πράγματα σημαντικά και το αποδεικνύουν όταν σπουδάζουν και εργάζονται σε χώρες οργανωμένες και σοβαρές.

Για να τα καταφέρουν, όμως, θα χρειαστούν ένα Πλαίσιο Υποδομών και Πολιτικών που θα διευκολύνει την επιχειρηματική τους διάθεση.

Αντιμετωπίζουμε ως Έθνος ένα Συλλογικό πρόβλημα πλέον με Καθολικές επιπτώσεις.

Ατομική διέξοδος σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει.

Ή θα παραγάγουμε εξαγωγές ή θα διαλυθούμε....

Διαβάστε Σχετικά…