Ενισχύστε το Macroskopio

ΤΩΡΑ αρχίζει το ματς

Το 2ο ημίχρονο

Μετά από περίπου 7 μήνες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε σήμερα μία προκαταρκτική συμφωνία σε επίπεδο κλιμακίων.

Το τελικό ζύγισμα δείχνει ότι ο βασικός στόχος της μετάθεσης των νέων μέτρων για το 2019 έχει μερικώς γίνει πραγματικότητα αν και κάποια από τα μέτρα είναι πάρα πολύ πιθανό να εφαρμοστούν μέσα στο 2018 και αυτό μπορεί να υποκρύπτει μέσα του την προσφυγή στις κάλπες κατά το φθινόπωρο του 2017, πριν τα δυσάρεστα έρθουν στο προσκήνιο.

Αυτό είναι πλέον καθαρά στο χέρι της κυβέρνησης και αποδείξιμα δεν αποτελεί την πρόθεσή της τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν ξεκάθαρα εικόνα εκλογικής ήττας.

Η χρονική καθυστέρηση για το 2019 αποτέλεσε στην πράξη το βασικότερο κίνητρο για την επιμήκυνση των διαπραγματεύσεων, καθώς τα τελικώς συμφωνηθέντα σε σχέση με τις εξαγγελίες είναι συντριπτικά εις βάρος της ελληνικής Κυβέρνησης.

Τώρα, όμως, ξεκινάει το πραγματικό διακύβευμα, καθώς στο ευρύ κοινό δεν έχει γίνει κοινή γνώση πως ΧΩΡΙΣ κάποια έστω τυπική δέσμευση για το ζήτημα του Χρέους, το ΔΝΤ δε θα συμμετέχει και πρακτικά το Ελληνικό Πρόγραμμα καταρρέει.

Ουσιαστικά η σημερινή συμφωνία είναι μόνον το 50% της επίλυσης του ζητήματος που αφορά στη χρηματοδότηση της Ελλάδος κάτω από Μνημονιακές δεσμεύσεις.

...και όπως λένε οι Αμερικανοί “it aint over till the fat lady sings”... γιατί ενώ τα πάντα φαντάζουν ότι οδεύουν σε κάποια - τέλος πάντων - δρομολόγηση, η βόμβα της εσωτερικής διαφωνίας Γερμανίας - ΔΝΤ μπορεί ανά πάσα στιγμή να τινάξει τα πάντα με θεαματικό τρόπο στον αέρα.

Ο Μάιος θα αποδειχθεί ένας από τους κρισιμότερους μήνες για την 7ετία των Μνημονίων δεδομένου ότι όλες οι μεταβλητές έχουν σταδιακά αγγίξει το σημείο τήξης. Κάπου εδώ οι ίδιοι οι δανειστές θα πρέπει να συνεννοηθούν, αλλιώς το ελληνικό Πρόβλημα δεν πρόκειται να διαιωνιστεί. Ο ελληνικός λαός διάγει βίο χωρίς να μπορεί να σώσει ούτε ένα ευρώ, κυριολεκτικά επί ξυρού ακμής.

Η πραγματική Οικονομία, όπως αυτή μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνον μέσα από την πορεία του Ιδιωτικού Τομέα, θρυμματίζεται και οι αριθμοί που συμφωνούνται στα χαρτιά δεν μπορούν να υποστηριχθούν με πραγματικούς όρους.

Η Κυβέρνηση παίζει ένα παιχνίδι με τον χρόνο που αποσκοπεί σε μια γερή διευθέτηση του ζέοντος ζητήματος του χρέους, μετά τις γερμανικές εκλογές και πιθανότατα στις αρχές του 2018. Αυτή, όπως φαίνεται, η στρατηγική απειλείται να ξεμείνει από κάρβουνο μέσα στους επόμενους 2-6 μήνες αν το ΔΝΤ κρατήσει την απειλητική του υπόσχεση για μη συμμετοχή σε περίπτωση απροθυμίας της Γερμανίας να δεσμευτεί για καθορισμό των ενεργειών ελάφρυνσης του λογαριασμού της Ελλάδας.

Τώρα, λοιπόν, ξεκινάει το πραγματικό ματς και τώρα η αγωνία κορυφώνεται για το τι ακριβώς θα συμβεί…

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross