Ενισχύστε το Macroskopio

Top down vs Bottom up = ΑΝΩΘΕΝ

Η τραγική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα της ευρύτερης κατάπτωσης της Ελληνικής Κοινωνίας.

Τα συμπτώματα της κατάπτωσης είναι πολλάκις σχολιασμένα πανταχόθεν, αν και η ερμηνεία του φαινομένου διχάζει.

Η ερμηνεία απαιτεί μια ολοκληρωμένη αιτιολόγηση και όχι πρόχειρες αιτιάσεις, οι οποίες είναι παρατηρημένο ότι σχετίζονται άμεσα με την πολιτική θέση του εκάστοτε αναλυτή.

Οι αριστεροί και κεντροαριστεροί, αλλά και οι ακροδεξιοί, τείνουν να ερμηνεύουν την κατάντια της χώρας κυρίως ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων των ξένων Δυνάμεων.

Οι δεξιοί και κεντροδεξιοί, αλλά και οι φιλελεύθεροι, ως αποτέλεσμα του φριχτού χαρακτήρα του μέσου Νεοέλληνα.

Ο διχασμός είναι έντονος σε αυτό το ερώτημα και μια πρακτική λύση θα ήταν να παραδεχτούμε πως προφανώς φταίνε ταυτόχρονα και οι Ξένοι αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Με λίγη παρατηρητικότητα εντοπίζει κανείς πως σε αυτό το δίλημμα λείπει η Τρίτη Ερμηνεία, που είναι οι εκάστοτε Έλληνες Κυβερνώντες.

Είναι λοιπόν η κατάπτωση του Νέο-Ελληνικού κρατιδίου ένα πρόβλημα που έρχεται από τη βάση (bottom up) ή μια κατάσταση για την οποία ευθύνεται η κορυφή της πυραμίδας (top down)???

Οδηγώντας στις μεγάλες πόλεις της χώρας ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με την κακή μας αγωγή και επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο η ρήση περί της συσχέτισης επιπέδου πολιτισμού και οδήγησης.

Από την άλλη όμως, πώς να οδηγεί κάποιος πολιτισμένα όταν οι υποδομές σε δρόμους και παρκινγκ είναι απούσες με αποτέλεσμα να παλεύεις για την επιβίωση σου αυτοκινητιστικά;

Με την ίδια ακριβώς λογική, πώς να τηρείς πολιτισμένα την ουρά σε μια Δημόσια υπηρεσία όταν έχεις πάει για το ίδιο χαρτί 4 φορές σε μία εβδομάδα;

Και πόσο ευγενής μπορεί να είσαι σε έναν επιτόπιο έλεγχο της Εφορείας όταν μετά από 20 χρόνια δουλειάς οι πολιτικές υπέρ-φορολόγησης απειλούν να σε κλείσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες;

Τί ακριβώς έχει συμβεί και είμαστε σε τέτοια χάλια; ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ???

«Εμείς τους εκλέγουμε!!!» ακούγεται η γνωστή επωδός.

Ποιούς ακριβώς εκλέγουμε όταν οι κυβερνήσεις που ψηφίστηκαν στην πράξη δεν εφαρμόζουν σχεδόν καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες τους;

Τί είδους αντιπροσώπευση έχουμε όταν απέχει το 50% του εκλογικού σώματος, αηδιασμένο από τις συνεχείς διαψεύσεις;

Και αν υποθέσουμε ότι εμείς οι κακοί Νέο-Έλληνες παίρνουμε αυτές τις κακές αποφάσεις, γιατί όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό διαπρέπουμε επαγγελματικά και κοινωνικά σε μεγάλα ποσοστά;

Η απάντηση βρίσκεται στο Πλαίσιο Λειτουργίας μιας χώρας.

Ο Μέσος Έλληνας ουσιαστικά εμπαίζει το Σύστημα, το οποίο γνωρίζει ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται καν. Κοροϊδεύει αυτούς που τον κοροϊδεύουν δηλαδή.

Με το που βγει στο εξωτερικό και αντιληφτεί ότι υπάρχουν σοβαρές δομές ενός σοβαρού Κράτους κατευθείαν αποδίδει σεβασμό και προσαρμόζεται = ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Το ερώτημα λοιπόν απλοποιείται: Ποιός ευθύνεται για τη μη ορθή λειτουργία του Κράτους???

Εδώ δυστυχώς η απάντηση είναι σαφής και μάλλον ψυχρή: Αυτός που κυβερνά!!!

Ο εκάστοτε εκλεγμένος είναι ο υπεύθυνος για την κακή λειτουργία του Μηχανισμού.

Ο Προϊστάμενος έχει την ευθύνη όταν μια εταιρεία είναι διαλυμένη και όχι ο κάθε εργαζόμενος διότι πολύ απλά Αυτός που αποφασίζει έχει το μαχαίρι - έχει και το πεπόνι.

Και τί θα γινόταν αν ξαφνικά όλοι οι υφιστάμενοι μετατρέπονταν σε ευσυνείδητους Σουηδούς, Δανούς και λοιπούς αξιοσέβαστους Βόρειο-Ευρωπαίους, των οποίων οι Κρατικοί μηχανισμοί είναι πανθομολογούμενα αξιοθαύμαστοι; ΒΑΣΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΩΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ!!!

Αυτή είναι η διαπίστωση που αδίκως διχάζει τους πολίτες και δημιουργεί και πολιτικά ιδεολογήματα σύγκρουσης μέσα στην χώρα.

Το κατά πόσο φταίνε οι ξένοι είναι ένα άλλο ερώτημα που θα μπορούσε να αναλυθεί στηριζόμενο περισσότερο σε εικασίες. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ που ΑΜΕΣΑ και με ΣΑΦΗΝΕΙΑ μπορούμε να πούμε είναι πως το Ελληνικό Πρόβλημα είναι Πρόβλημα TOP DOWN.

Το Κράτος είναι ένα Σύστημα, μία Δομή, μία Διοικητική Ιεραρχία, ένα σύστημα Αξιών και Νόμων.

Η δυσλειτουργία του αφορά εξολοκλήρου τους Διαχειριστές του και όχι τα Υποκείμενα  της διαχείρισης.

Η καθολικότητα ενός Συστήματος δεν μπορεί να αλλάξει από κάτω προς τα πάνω, αλλά μόνο με σαφή πρόθεση και βούληση από πάνω προς τα κάτω.

Την επόμενη φορά πριν αλληλοκατηγορηθούμε ας εκφράσουμε εμπράκτως και δημοκρατικά την απογοήτευση μας στους εκάστοτε Διαχειριστές, καθώς το πρόβλημα πηγάζει ΑΝΩΘΕΝ.

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross