Ενισχύστε το Macroskopio

Τo ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ και ο ΑΤΥΠΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ

Υπάρχει μία τολμηρή και αποτελεσματική λύση στο εποικιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η χώρα και αποτελεί φλέγον ζήτημα καί για τη σημερινή Κυβέρνηση.

Αποφεύγω τον όρο «προσφυγικό» διότι ΠΛΕΟΝ ΣΑΦΩΣ και από επίσημα χείλη δεν υφίσταται αυτό το χαρακτηριστικό.

Τα πρώτα 2 χρόνια της προσφυγικής Κρίσης υπήρχαν όντως πολλές χιλιάδες άνθρωποι από τις εμπόλεμες ζώνες, ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ τότε δε μπορούσαν να χαρακτηριστούν πρόσφυγες στην Ελλάδα, διότι η Ελλάδα δεν ήταν η πρώτη χώρα ασφαλούς διέλευσης. (Ανθρωπιστικά, όμως, και ηθικά ο όρος κατά κάποιον τρόπο ήταν αποδεκτός, παρότι τέτοιου είδους παραβιάσεις της τυπικότητας, χρησιμοποιούνται πλέον εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών και συστηματικά γίνεται κατάχρηση των όρων αυτών από διάφορα Κέντρα και Συνεργαζόμενες ομάδες.)

Αποφεύγω, επίσης, τον όρο «μεταναστευτικό» διότι πρώτον δεν μπορείς να υποβιβάσεις έναν άνθρωπο που φεύγει από εμπόλεμη ζώνη στον χαρακτηρισμό του οικονομικού μετανάστη και δεύτερον και βασικότερον, δεν είναι μετανάστης κάποιος που μπαίνει παράνομα στη χώρα χωρίς πρόσκληση και νόμιμη είσοδο στη χώρα μετακίνησης (όπως ακριβώς, δηλαδή, μετανάστευαν οι Έλληνες για δεκαετίες στα 4 σημεία του ορίζοντα  - Καναδά, Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Βέλγιο κλπ…)

Ποιός χαρακτηρισμός τελικά μπορεί να δοθεί σε όλους αυτούς τους νέους άνδρες (κατά συντριπτική πλειοψηφία) που έρχονται είτε από το Αιγαίο είτε μέσω Ροδόπης, και δεν προέρχονται καν από εμπόλεμες ζώνες;

welcome
(Η είσοδος, δε, από Έβρο και Ροδόπη είναι κάτι πραγματικά ανεξήγητο αν υποθέσουμε ότι τα πρώτα χρόνια το επιχείρημα ήταν πως η θάλασσα δύσκολα φυλάσσεται – ανακριβέστατο μεν αλλά ας συνεχίσουμε στην ουσία του συλλογισμού.)

Το ακριβέστερο λοιπόν, θα ήταν «παράνομα εισερχόμενοι». Και αυτός ο όρος, όμως, είναι ανεπαρκής, διότι ένας παράνομα εισερχόμενος συλλαμβάνεται και επιστρέφει με διαδικασίες στη χώρα από την οποία ξεκίνησε. Επομένως,  χρησιμοποιούνται συνεχώς όροι που είναι αδόκιμοι και πρακτικά λαθεμένοι.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΤΙΣ 2 ΑΥΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, «Πρόσφυγας» και «Μετανάστης», ενώ καμία από τις 2 δεν ισχύει, έστω κατά συντριπτική πλειοψηφία … τέλος πάντων!

Δεδομένου, όμως, ότι οι άνθρωποι αυτοί πλέον εν γνώσει τους είναι ενήμεροι για το γεγονός ότι δε θα μπορέσουν να πάνε Βορειότερα και Δυτικότερα (και το τονίζω αυτό γιατί χρησιμοποιήθηκε η προσωρινότητα της παραμονής τους ως επιχείρημα για την υποδοχή τους), ουσιαστικά γίνεται ένας μονομερώς αποδεκτός εποικισμός της Ελλάδας, κάτι για το οποίο και πάλι ο γηγενής πληθυσμός δεν έχει συμφωνήσει σε αυτό και πρακτικά ποτέ δε ρωτήθηκε έστω και έξω από τα πλαίσια λειτουργίας των Κυβερνητικών θεσμών και μηχανισμών, οι οποίοι φαίνονται σαφώς ανεπαρκείς.

Επειδή, όμως, ο έποικος πάντοτε έχει την έγκριση εισόδου του γηγενούς πληθυσμού με πλήρη αποδοχή των νέων εθίμων και τρόπου ζωής της χώρας υποδοχής – κάτι που δε συμβαίνει αυτή τη στιγμή! – είμαστε σαφώς αντιμέτωποι με κάτι που θα μπορούσε να ονομαστεί ως «άτυπος αποικισμός». Και είναι άτυπος διότι ο αποικισμός ως έννοια υπονοεί τη χρήση βίας ή την απειλή βίας από τον εκάστοτε Άποικο (θυμηθείτε τι συνέβαινε κατά την αποικιοκρατία…).

Δεδομένου ότι οι εισερχόμενοι δεν απειλούν με βία και δε χρησιμοποιούν βία, τότε ΝΑΙ ΜΕΝ είναι Άποικοι ΑΛΛΑ Άτυποι!

immigration
Παράτυποι μετανάστες, επίσης ,δεν είναι με κανένα τρόπο, διότι η παράνομη είσοδος δεν είναι παρατυπία αλλά παρανομία, και μετανάστες δεν είναι για τους λόγους που ανέφερα νωρίτερα.

Οι Έλληνες Πολίτες αντιμετωπίζουν ένα εκπληκτικό πρόβλημα που δύσκολα μπορεί καν να χαρακτηρισθεί.

Ο όρος ΑΤΥΠΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ φαίνεται ο πιο ορθός με βάση τη φύση του φαινομένου.

Η λύση;

Αν προσέξουμε σε βάθος τι ακριβώς συμβαίνει και θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχει ένα θέατρο σκιών και ορολογίας που υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης των μετακινούμενων αυτών ανθρώπων.

Η ΒΑΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ.

Αν, λοιπόν, η Ελλάδα επέλεγε να εισέρχονται όσοι θέλουν ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ μέσω λιμανιών και αεροδρομίων, ΤΟΤΕ:

  1. Θα εξαϋλώνονταν όλα τα δίκτυα μετακίνησης ανθρώπινων ψυχών.
  2. Θα εισέπραττε η χώρα χρήματα (π.χ. ειδική VISA), αντί αυτά να δίνονται στους διακινητές, και με αυτά θα λάμβανε μια βαριά ενίσχυση για την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών ομαλά στην ενδοχώρα.
  3. Θα είχαμε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και διάλυση των Κέντρων παραμονής που μας εκθέτουν.
  4. Θα είχαμε άψογη Ταυτοποίηση και αυτό σημαίνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ καθώς έχει τρομακτικές επιπτώσεις … ΘΕΤΙΚΕΣ … για την Ελλάδα.
  5. Θα είχαμε εξαιρετικά ομαλή ένταξη και σωστή γνωριμία με την Ελλάδα ως τόπο προορισμού.
  6. Θα απεμπλέκονταν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα τεράστια κόστη που όλο αυτό επιφέρει.
  7. Θα αποφεύγαμε θανάτους και ανθρώπινες τραγωδίες στο Αιγαίο.
  8. Όσοι μετά από την εισαγωγή αυτού του συστήματος επέλεγαν να περάσουν παράνομα θα ήταν κατευθείαν και με απόλυτα δική τους ευθύνη ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ και ΥΠΟΛΟΓΟΙ απέναντι στο Ελληνικό Κράτος που τους είχε δώσει τη δυνατότητα να έλθουν νόμιμα!

Σε αυτό το σημείο κάποιοι προφανώς θα σκέφτονται “και τι θα γινόταν αν είχαμε 15 ή ακόμη και 30 εκατομμύρια αιτήσεις για την ειδική Visa;”

Η απάντηση είναι απλή: μα ήδη αυτή τη ζήτηση και ίσως και μεγαλύτερη ήδη την αντιμετωπίζουμε!” και είναι απλά θέμα χρόνου να δούμε τέτοια νούμερα!

Με την κατάργηση της παρανομίας καταργείται ένα προβληματικό νομικό καθεστώς που δίνει τη δυνατότητα σε όλους αυτούς να ζουν στην Ελλάδα μη εργαζόμενοι με επιδόματα που προέρχονται από Διεθνείς Οργανισμούς.

passportΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥ ΑΤΥΠΟΥΣ ΑΠΟΙΚΟΥΣ σε ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ,απαλλάσσοντάς τους από το ψευδεπίγραφο χαρακτηρισμό μετανάστες ή πρόσφυγες και έτσι θα έχουμε την τέλεια ένταξη, τον τέλειο έλεγχο και πάντα με γνώμονα τις πραγματικές δυνατότητες της Ελληνικής Οικονομίας!

Διότι και αυτοί που θα αποφάσιζαν να εισέλθουν στη χώρα με νόμιμο τρόπο,  θα αναγκάζονταν να δουν την πραγματική κατάσταση της χώρας μας, και όχι μια εικονική πραγματικότητα ενός επίγειου Ευρωπαϊκού παραδείσου που ζεις με επιδόματα Διεθνών οργανισμών!

Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα περιορίζονταν οι ροές, θα είχαμε εξασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τα πράγματα θα έρχονταν στις πραγματικές τους διαστάσεις, χωρίς καν να χρειαστεί να έχουμε τριβές και ανησυχίες!

Οι συνθήκες που έχουν υπογραφεί από κυβερνήσεις στο πρόσφατο σχετικά παρελθόν, περιέργως και ατυχώς (;), είναι όλες εις βάρος μας, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ.

Ίσως είναι η ώρα να πράξουμε με κριτήριο το συμφέρον της Ελλάδας και όχι να γίνουμε παρανάλωμα και θυσία στις δυσκίνητες γραφειοκρατικές διεργασίες που μας έχουν φτάσει σε αυτό το εκρηκτικό σημείο, όπου ένας μικρός λαός λειτουργεί πλέον ως buffer zone των Ευρωπαίων Εταίρων του!

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross