Ενισχύστε το Macroskopio

Το Μπούμερανγκ των Σκοπίων

Το Δημοψήφισμα έβγαλε ένα τέρας.

Το τέρας της Άσχημης Αλήθειας που προσπάθησαν να αποκρύψουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων.

Η Αλήθεια που λέει ότι οι Σλαβομακεδόνες των Σκοπίων στα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ θεωρούν πως είναι οι Απόγονοι του Αλεξάνδρου και πως η παρούσα Συμφωνία τους πέφτει λίγη.

Είναι σχεδόν στα όρια του γελοίου η διάψευση των επιχειρημάτων της ευρύτερης  ρητορικής γύρω από το θέμα, με κυρίαρχη άποψη ότι κι αυτοί είναι άνθρωποι απλοί που κατοικούν στη Μακεδονία και ότι δε χρειάζεται να το βασανίζουμε το θέμα με ακρότητες και υπερπατριωτισμούς!!!

kazani 0 1
ΜΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΚΑΛΠΗ!!!

Διότι ξέρουμε ότι συντριπτικά προσήλθαν και ψήφισαν οι Αλβανικής καταγωγής πολίτες των Σκοπίων με στόχο μια καλύτερη ζωή ενώ οι ίδιοι οι Σλαβομακεδόνες το απέρριψαν.

Εδώ, όμως, προκύπτει και κάτι άλλο: ένα μεγάλο μάθημα σε όσους μαγειρεύουν συνειδήσεις και αφηγήματα ψεύδους στα χαλκεία των Πολιτικών Στρατηγείων.

Διότι κάποιοι φλόμωσαν αυτόν τον λαό με αυτό το παραμύθι - το «αφήγημα» - για να πετύχουν τους γεωστρατηγικούς τους στόχους.

Και την ώρα που εμφανίστηκαν να δρέψουν τους καρπούς του παραμυθιού ανακάλυψαν ότι ο λαός το είχε όχι μόνον πιστέψει αλλά ήταν και εξοργισμένος που το παραμύθι δεν ήταν όπως του το είπανε.

Είναι σχεδόν τραγελαφικό και δε ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει. Ο ταλαίπωρος λαός των Σκοπίων, και ειδικά οι Σλαβομακεδόνες γείτονές μας, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι στα πολύ σοβαρά έχει εγκολπώσει όλα αυτά που του είπανε επί δεκαετίες και τώρα αποδεικνύεται όχι μόνον ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ αλλά και διαζευγμένος με τη μετριοπάθεια!

Εκπληκτικό! Και όλο αυτό είναι μια απρόσμενη εκδίκηση της Ιστορίας σε όσους μαγείρεψαν ταυτότητες και συνειδήσεις.

Αν το καλοσκεφτούμε, είναι τέτοια η ταύτιση των Σκοπιανών με το όλο «αφήγημα» που μάλλον είναι πιο κοντά στον Ελληνισμό παρά στον κατασκευασμένο Μακεδονισμό των ακραίων κύκλων.

diakoptis 1

Hand is pushing a power button located on the head of a man. Inclueded clipping path to separate main objects from background. Digital illustration.

Σίγουρα, όμως, αποδείχτηκαν ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ σε όσους επί δεκαετίες ολόκληρες πίεζαν και ξαναπίεζαν για να τους χρησιμοποιήσουν ως Γεωστρατηγικό διακόπτη τεράστιων εξελίξεων. Ο διακόπτης δεν ανταποκρίθηκε και τώρα έχει απαιτήσεις.

Είναι αστείο αλλά ίσως επιτέλους να μάθουν ότι όταν ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΘΥΕΛΛΕΣ… Και εδώ έσπειραν Ψεύδη και θερίζουν Ταύτιση με τα ίδια τα Ψεύδη.

Όσοι πίστεψαν ότι η συμφωνία αφορούσε τον μετριοπαθή πληθυσμό του γείτονος Κρατιδίου σήμερα έχουν ένα πικρό ραντεβού με την αλήθεια.

Οι άνθρωποι αυτοί στα πολύ σοβαρά θεωρούν ότι είναι κάτι άλλο και μάλλον καθόλου μετριοπαθές απ’ ότι φαίνεται…

Τελικά, η Αλήθεια ως θεά εύθραυστη, πλασμένη από πηλό, εμφανίστηκε γυμνή…

Και σοκάρει όσους Δολίως την χάλκευσαν.

Άλλοι αποδείχτηκαν οι υπερπατριώτες τελικά και άλλοι οι παραμυθάδες!!!

Και με όση δύναμη εκτόξευσαν το μπούμερανγκ κατά της Ελληνικής Ιστορίας και των δικαίων του Ελληνισμού, με τόση δύναμη τους χτύπησε κατακούτελα, πάνω που κόντευαν να μας πείσουν πως εμείς είμαστε οι υπερβολικοί και οι γραφικοί!

Η επανάσταση του αυτονόητου τους διέψευσε = Υπάρχει Πρόβλημα σοβαρό και δεν είναι κάτι απλό που με μια “ανοιχτόμυαλη κοσμοπολίτικη” προσέγγιση περί μη ταυτίσεων και ανθυγιεινών υπερπατριωτισμών πρόκειται να λυθεί.

Ο Πάγκος έχει βάθος…

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross