Ενισχύστε το Macroskopio

Τα Παραμύθια της Χαλιμάς

Προσεχώς ο 4ος Τόμος

Να ενημερώσουμε τους αγαπητούς αναγνώστες μας ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει μια ακόμη συλλεκτική έκδοση του γνωστού σε όλους μυθολογικού θησαυρού “Τα Παραμύθια της Χαλιμάς” σ’ έναν υπερπολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Μια υπέροχη επερχόμενη διασκευή - 4η κατά σειρά! - που εσωκλείει τα κορυφαία Παραμύθια ΟΛΩΝ των εποχών, θα είναι σύντομα κοντά μας!

Με αυτά, λοιπόν, τα Παραμύθια έχουν “αποκοιμηθεί” γενεές Ελλήνων. Τα τελευταία χρόνια ειδικά, οι διασκευές τους είναι εντυπωσιακά ευφάνταστες και εμπλουτισμένες με ήρωες από τη “Δύση” για να έχει περισσότερο suspense.

Η διήγηση εδώ και πολλά χρόνια - από προβεβλημένες προσωπικότητες του Διεθνούς πολιτικού στίβου - είναι τόσο γλαφυρή, άμεση και αληθοφανής που σε κάνει να ξεχνιέσαι ότι πρόκειται απλά για μυθοπλασία. Εκπληκτικά νανουρίσματα - από τους καλύτερους του είδους - που κατορθώνουν μ’ έναν μαγικό τρόπο να μας καθηλώνουν σε μια αέναη ονειρική λήθη.

Δεν μπορούμε παρά να τους αναγνωρίσουμε αυτό τους το ταλέντο!

Είμαστε “θύματα” της εκφραστικής γοητείας τους και λαγοκοιμόμαστε με αφέλεια σε πλήρη παλιμπαιδισμό. Έχουμε κατά κάποιο τρόπο συμβιβαστεί με το γεγονός ότι από δω και πέρα τα όνειρά μας θα είναι μόνο εικονικά.

Είμαστε, επίσης, και η χαρά του υπνωτιστή! Αφηνόμαστε με τέτοια ευκολία και ικανοποίηση στην “παραμυθολογία”, ζώντας χωρίς ντροπή - πάλι εικονικά! - τις ζωές άλλων.

Μέχρι και πρόσφατα όλο αυτό το παράλογο ήταν σχετικά δικαιολογημένο, καθώς οι “γητευτές μας” ως άλλοι Μάγοι με Δώρα μας κρατούσαν σε καταστολή εν μέσω φρου - φρου και αρωμάτων. Και εμείς μέσα σε μια γλυκιά μέθη “άγνοιας” ατενίζαμε το μέλλον. Ποιό μέλλον άραγε;

Τώρα, όμως, που μας πήραν μέσα από τα χέρια το «κέρας της Αμάλθειας» και προσγειωθήκαμε ανώμαλα στην πραγματικότητα - η οποία συνδυάζει καθίζηση του βιοτικού μας επιπέδου με αποκάλυψη ΟΛΗΣ της κίβδηλης ρητορείας ΟΛΩΝ των ευπροσήγορων γητευτών μας, μηδενός εξαιρουμένου - τί κάνουμε;;;

Όσο κι αν καθημερινά ξορκίζουμε το κακό, όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε την αλήθεια. Σ’ αυτό το Παραμύθι έχουν μαζευτεί πολλών λογιών αντιήρωες - δράκοι, κακοί λύκοι, μάγισσες …κ.α. - που δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα έχει “happy end”.

Όταν οι εμπλεκόμενοι παίκτες της αντίπαλης ομάδας είναι τόσο τέλεια προπονημένοι, το ματς δεν μπορεί να λήξει με μια ανώδυνη απλά ήττα μας, αλλά με μια πανηγυρική καταστροφή.

Όταν το ντεπόζιτο, με το νερό που δικαιούμαστε για την επιβίωσή μας, έχει εδώ και καιρό διαρροή και εξαιτίας αυτού είναι σε καθοδική περιδίνηση, κάπου εκεί η ταχύτητα αποστράγγισής του γίνεται πολλαπλασιαστική με συνέπεια την απότομη και μη αναστρέψιμη λειψυδρία.

Επομένως, είτε θα χαθούμε στο γλυκό νανούρισμα του Ορφέα, με άγνωστα αποτελέσματα, είτε θα ξυπνήσουμε για να δούμε την αλήθεια, όχι απαραιτήτως για να ξανακερδίσουμε τα κεκτημένα μας, αλλά καθαρά και μόνο για την τιμή της εναπομείνασας αξιοπρέπειάς μας.

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross