Ενισχύστε το Macroskopio

Τα καθήκοντα ταις σχέσεσι προσμετρείται

Με όσα στα τόσα θα ξεκινήσω λέγοντάς σου πως υπάρχουν στιγμές που ταπροβλήματα που θα αντιμετωπίζεις θα είναι τόσο περίπλοκα, που ηαποφασιστικότητά σου να παραμείνεις αναποφάσιστος-η, για το τι πρέπει νακάνεις, φανερώνει πως αρχίζεις
να κατανοείς ότι ο χρόνος παραμένει υποκειμενικά δικός σου.

Μαστιγώνοντας προφανώς τη σκέψη μου και όχι το δελφίνι, με τον χρόνο οδηγό θαπω πως, μάλλον-ίσως, να μην υπάρχουν προβλήματα και να υπάρχουν μόνο λύσεις,και εμείς να θέλουμε τα προβλήματα για να λύσουμε την εξίσωση, στο τι τελικά οάνθρωπος είναι.

Κάποιος που υπήρξε, είπε πως πολλά από τα προβλήματα που παραμένουνάλυτα, παραμένουν γιατί είναι ερωτήσεις που ρωτάμε με λάθος τρόπο. Στην ίδιαεξίσωση θα σου πει ένας που εξακολουθεί να υπάρχει, πως όταν εστιάζειςστα προβλήματα, μόνο  ροβλήματα θα έχεις. Αντίθετα αν εστιάσεις στιςδυνατότητες, τότε περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις.

Άσχετο βέβαια αλλά εγώ γέλασα, είπε ο άνθρωπος, πως το χρήμα είναι κάτι σανέκτη αίσθηση, και πως χωρίς αυτό, δεν μπορεί κανείς να εξυπηρετήσει τις άλλεςπέντε. Στου τέλους το αληθές, και χωρίς πολλά συντηρητικά Ε, όπως μου είπεςκάποτε, θα
σου δώσω την απάντηση, αν αναρωτιέσαι ποιά είναι η λύση στα προβλήματα σου.

Συνειδητοποίησε πως η απάντηση στις ερωτήσεις σου αυτή τη φορά δεν είσαιεσύόσο οξύμωρο και να διαβάζεις τούτο, η αλήθεια παραμένει πως δεν είσαι εσύη λύση. Πολλές φορές η ζωή φέρνει εκπλήξεις, και μέσα σε αυτές υπάρχουνάνθρωποι, και μέσα από εκείνους μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Εμπιστοσύνη λέω στην επιλογή σου.

Υπάρχουν άνθρωποι στην ζωή σου που ξέρεις, άνθρωποι που γνωρίζειςκαι άνθρωποι που θα γνωρίσεις. Κάποιοι από αυτούς είναι σαν τα βότανα λέει ο Λα,έχουν κρυμμένες ιδιότητες που είτε θα τους βοηθήσεις να τις ανακαλύψουν, είτε θασε βοηθήσουν να τις αποκαλύψεις.

Πολλές φορές αν το σκεφτείς ρωτάς γιατί. Εγώ τις περισσότερες σκέφτομαι και λέωγιατί όχι. Οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει και κρατάς στη ζωή σου, είναι η λύση σεόσα ερωτήματά σου, κράτα πως μαζί τους πάντα θα μπορείς να βρίσκειςαπαντήσεις και όσες λύσεις θα χρειάζεσαι για να μάθεις όχι μόνο ποιος-ποια είσαι,αλλά για να γίνεις ότι θέλεις να είσαι.

Στη δική μου μέχρι τώρα πορεία έμαθα να αναζητώ τις συνθήκες που θέλω, κι αν δεντις βρίσκω να τις διαμορφώνω. Με τόσα στα όσα θα ολοκληρώσω πως εσύ είσαιη συνθήκη που θέλω, και μέσα από εσένα διαμορφώνω εμένα και καλύτεροςγίνομαι. Είσαι το ερώτημα στην απάντηση, είσαι η λύση στο πρόβλημα, είσαιαδιαμφισβήτητα και το αντίθετο. Είσαι η επιλογή μου, και
έγινα επιλογή σου.
Παρέα στα εύκολα στα δύσκολα, στην χαρά και στη λύπη, στογέλιο και στα δάκρυα, παρέα στον χρόνο, επειδή
όλα σε αυτή την εξίσωση καταλήγουν σε εσένα Άνθρωπε, μέσα στην ζωή μας.

Τα καθήκοντα ταις σχέσεσι προσμετρείται.
Τα καθήκοντα εξαρτώνται από τις σχέσεις.

Άνθρωπε με έμαθες να συνεχίζω, σαν να μην υπήρχαν όρια στις δυνατότητές μας.

Σε ευχαριστώ.

Χαράλαμπος Τιμόθεος Καρέλλας
MA, MSc, Kλινικός Ψυχολόγος - Γνωσιακός Αναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, ΣύμβουλοςΠρογεννητικής Αγωγής

Αναγνώστης του Macroskopio

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross