Ενισχύστε το Macroskopio

Πρωτοπόρος Αυστραλία

Χρόνος ανάγνωσης:
2 λεπτά

Ο αυστραλιανός στρατός αρχίζει να μεταφέρει τα θετικά για COVID κρούσματα και τις επαφές τους σε στρατόπεδα καραντίνας

Ο αυστραλιανός στρατός έχει αρχίσει να μετακινεί με τη βία κατοίκους των Βορείων Εδαφών στον καταυλισμό καραντίνας Howard Springs που βρίσκεται στο Ντάργουιν, μετά τον εντοπισμό εννέα νέων κρουσμάτων Covid-19 στην κοινότητα Binjari. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το σκληρό λουκέτο που επιβλήθηκε στις κοινότητες Binjari και στο κοντινό Rockhole το βράδυ του Σαββάτου.

"Οι κάτοικοι των Binjari και Rockhole δεν έχουν πλέον τους πέντε λόγους για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους", δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός της Βόρειας Επικράτειας, Michael Gunner, αναφερόμενος στους πέντε επιτρεπόμενους λόγους της χώρας για να αποφύγουν το κλείδωμα (αγορά τροφίμων και προμηθειών, άσκηση για έως και δύο ώρες, φροντίδα ή περίθαλψη, εργασία ή εκπαίδευση εάν δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι και εμβολιασμός στο πλησιέστερο δυνατό σημείο).

"Μπορούν να φύγουν μόνο για ιατρική περίθαλψη, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή όταν απαιτείται από το νόμο".

"Είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν σήμερα στο Χάουαρντ Σπρινγκς περισσότεροι κάτοικοι, είτε ως θετικά κρούσματα είτε ως στενές επαφές", συνέχισε και πρόσθεσε: "Έχουμε ήδη εντοπίσει 38 στενές επαφές από το Μπιντζάρι, αλλά ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Αυτοί οι 38 μεταφέρονται τώρα. "

"Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό χθες το βράδυ. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη περίπου 20 στελεχών της ADF, καθώς και φορτηγών του στρατού για να βοηθήσουν στη μεταφορά των θετικών περιπτώσεων και των στενών επαφών - και να στηρίξουν τις κοινότητες.

Κάνουμε σήμερα μια αξιολόγηση των πρόσθετων πόρων που μπορεί να χρειαστούμε από τους Ομοσπονδιακούς και ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να βοηθήσει περαιτέρω - τον ευχαριστώ γι' αυτό".

"Έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι αυτό μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων καθώς και στη γενική τους ευημερία", δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Jamie Chalkner στο NT News.

Σημειωτέον, στα Βόρεια Εδάφη ζει ένα μεγάλο ποσοστό αυτόχθονων Αυστραλών. Όπως σημειώνει ο Steve Milne από τους Epoch Times: "Το ποσοστό των Αυστραλών που ζουν στην Αυστραλία είναι πολύ μεγάλο:

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας, το 2018-19, σχεδόν ένας στους πέντε αυτόχθονες Αυστραλούς ζούσε σε υπερπλήρεις κατοικίες (18%), σε σύγκριση με το 5% των μη αυτόχθονων Αυστραλών. Αν και το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί από το 27% το 2004, εξακολουθούσε να σημαίνει ότι το 2018-19 εκτιμάται ότι 145.340 αυτόχθονες Αυστραλοί ζούσαν σε υπερπλήρεις κατοικίες.

Επιπλέον, όσο πιο απομακρυσμένη είναι μια περιοχή, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό των αυτόχθονων Αυστραλών που ζουν σε υπερπλήρεις κατοικίες (26% σε απομακρυσμένες περιοχές και 51% σε "πολύ απομακρυσμένες" περιοχές), σε σύγκριση με 8 και 22% σε μη απομακρυσμένες περιοχές.

Πριν από πέντε ημέρες, η γερουσιαστής της ΝΤ Malarndirri McCarthy δήλωσε στο ABC ότι ο υπερπληθυσμός στις κοινότητες των ιθαγενών ήταν ένα "τεράστιο πρόβλημα", επισημαίνοντας τη δεύτερη ομάδα νέων λοιμώξεων στην περιοχή - στην οποία συμπεριλαμβάνονταν εννέα μέλη της άμεσης οικογένειας της McCarthy, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής της που πέταξε από την Κάθριν στο Ρόμπινσον Ρίβερ φέρνοντας εν αγνοία της το COVID-19 μαζί της, σύμφωνα με την έκθεση.

"Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε στέγαση εκεί τώρα, θα το προωθούσα αμέσως στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στην κυβέρνηση της Ν.Τ.Π. για να εργαστούν πάνω σε αυτό, αλλά προφανώς χρειαζόμαστε τους πόρους για να το κάνουμε", δήλωσε.

Από τα εννέα νέα κρούσματα στο Binjari, τέσσερα είναι γυναίκες και πέντε άνδρες, συμπεριλαμβανομένης μιας 78χρονης γυναίκας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Darwin.

Την Κυριακή αναφέρθηκαν μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19, ωστόσο ο υπουργός Gunner δήλωσε ότι ανησυχεί για την "ανάμειξη μεταξύ των νοικοκυριών" στο Binjari και στο Rockhole, οι πληθυσμοί των οποίων είναι περίπου 220 και 130 αντίστοιχα.

Την Κυριακή, ο Gunner δήλωσε: "Ναι, πρόκειται για αυστηρά μέτρα, αλλά η απειλή για τις ζωές είναι ακραία".

Ωραίοι άνθρωποι...

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross