Ενισχύστε το Macroskopio

Ο πικρός καφές της Ένωσης

Η Τιμωρία των ρομαντικών

Πλανητάρχης μόλις σέρβιρε ένα θανατηφόρο καφέ στο Βερολίνο και το ιερατείο των Βρυξελλών.

«Αι Η.Π.Α.» δε γουστάρουν άλλο τη Γερμανική κυριαρχία στη Γηραιά Ήπειρο και δεν υπήρχε πιο ειλικρινής τρόπος για να το δηλώσουν δημόσια.

Αυτό όμως αποτελεί καταλυτικό παράγοντα πλέον για τις παγκόσμιες εξελίξεις:


1. Η Ε.Ε. ατύπως έχει ήδη διαλυθεί και απλώς θα περιμένουμε τους επομένους μήνες, άντε κάνα 2 χρόνια, να το δούμε και τυπικά να συμβαίνει, διότι οι Άρχοντες του Κόσμου τούτου απεφάνθησαν.

2. Μια τέτοια εκπεφρασμένη πρόθεση υποκρύπτει κι άλλα πράγματα, πιο μπελαλίδικα, όπως την πρόθεση του βαθέως κράτους της «Ουασιγκτώνος» να ταράξει τα νερά στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Κι αυτό πλέον δε θα αφορά μόνον τη Μέση Ανατολή.

3. Ας κρατήσουμε κατά νου ότι ο εκάστοτε Αμερικανός Πρόεδρος είναι εκφραστής ενός ολόκληρου συστήματος. Δε μιλάει ούτε μόνος του ούτε για τον εαυτό του, και φυσικά δεν είναι ποτέ ένα τυχαίο άτομο όσο κι αν πολλοί προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως τυχάρπαστο.

3. Η ίδια η Βρετανία θα αντιμετωπίσει σοβαρά εσωτερικά ΠΟΛΙΤΙΚΑ προβλήματα και ειδικότερα με την ίδια τη Σκωτία που είναι στα κάγκελα για την υπόθεση του Brexit. Σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ επίπεδο ΟΜΩΣ, και σε αντίθεση με την παρα-φιλολογία που διαχέεται απ’ τα γνωστά για την αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία τους ελληνόφωνα ΜΜΕ, κατά πάσα πιθανότητα θα βιώσει μία νέα άνοιξη, καθότι πλέον θα ξεφορτωθεί τους ασύμφορους περιορισμούς και οδηγίες της Ε.Ε., και ελεύθερη θα κινηθεί στις παγκόσμιες Αγορές, και πιθανότατα να δούμε και τη δημιουργία ευνοϊκών «παραδείσιων» φορολογικών κανονισμών στο μεγάλο νησί. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΡΕΥΣΕΙ άφθονο σε τέτοια περίπτωση και η Παγκόσμια ισχύς της Βρετανίας θα ενισχυθεί έτι περαιτέρω.

4. Το Βρετανικό υπόδειγμα θα λειτουργήσει ως φαεινό παράδειγμα για την Ιταλία που την κρατάνε με σχοινιά και με λουριά. Όταν οι Ιταλοί ανακαλύψουν ότι όποιος εξέρχεται σώζεται, θα είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούνε για να κρατήσουν την Ιταλική ορμή προς την εξώπορτα!

bigben 0
Η πλάκα είναι πως στο ταλαιπωρημένο και επαπειλούμενο Ελλαδιστάν η πολιτική τάξη που προστάτευσε με έτερο-θυσία (νεολογισμός που υπονοεί πως άλλος πλήρωσε το μάρμαρο…) την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ιδεώδες που υποτίθεται θα μας προστάτευε από τον κακό τον λύκο, θα αποτελέσει τον εξευτελισμένο ΠΟΡΤΙΕΡΗ για τις αποσκευές των εξερχομένων, και με απορία θα αναρωτιέται πως να εξηγήσει στο ελληνόφωνο ποίμνιον το ρεζίλεμά του.

ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ, εμείς θα κλείνουμε την πόρτα, αφού βεβαίως ο κακός ο λύκος θα μας έχει δαγκώσει τόσο δα μια ιδέα ας πούμε, ίσα να ξεδιψάσει….

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ, πάμε για άλλα η Ε.Ε. μας αποχαιρετά!

Κανονίστε την πορεία σας και ειδικά οι οραματιστές που για χάρη ενός μεταμοντέρνου διεθνισμού με νέο-φιλελεύθερες καταβολές παρέδωσαν τα πάντα στα πόδια μιας Βόρειο-Ευρωπαϊκής ελίτ με το πρόσχημα του κοινού οράματος.

Από τον πολύ οραματισμό όμως, ξέχασαν το συμφέρον της δικής τους χώρας, και τώρα κάποιοι άλλοι δείχνουν τον δρόμο του Φωτός, εκεί που άστραψε ο φεγγίτης με φρέσκο αέρα, πολύ απλά γιατί οι Αγγλοσάξωνες τόλμησαν να ανοίξουνε την πόρτα της Εξόδου!

Πάμε γι’ άλλα!

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross