Ενισχύστε το Macroskopio

Ο Ελιτίστικος Λαϊκισμός

ο Παγκοσμιοποιητικός Ευρωλαγνικός Λαϊκισμός

Το να γουστάρεις σώνει και καλά παγκοσμιοποίηση είναι μια θέση, μία άποψη σεβαστή και έχει και πολλά δίκια, αν και  χαρακτηρίζεται εξίσου από πολλές αδυναμίες σαν θέση. Έχει όμως μια λογική…

Το να αποκρύπτεις, όμως, συστηματικά τις αδυναμίες της θέσης και να τις προωθείς με ζήλο υποκρύπτει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κάποια θρησκευτικού τύπου ταύτιση! Κάτι σε φανατισμό φέρνει με λίγα λόγια.

Ένα το κρατούμενο, λοιπόν…

Το να μαγεύεσαι από το Ευρωπαϊκό Όραμα είναι δικαιολογημένο.

Ένωση, συνεργασία, αδελφοσύνη, ειρήνη, ευημερία και λοιπά θετικά μόνο αισιοδοξία προκαλούν.

Το να δικαιολογείς, όμως, συστηματικά κάθε απόκλιση, ακόμα και όταν καταντάει οφθαλμοφανώς αναίρεση κάθε έννοιας οράματος, σε τοποθετεί στη θέση του ερωτευμένου ρομαντικού που θυσιάζει τον τόπο του για ένα άπιαστο όνειρο. Ειδικά όταν αυτοί που το κάνουν άπιαστο επιμένουν κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση να διαψεύδουν και τους πιο φανατικούς τους οπαδούς.

Το κρατάμε κι αυτό…

clown1
ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ πλέον επιθετικά αρχίζεις τους χαρακτηρισμούς της αντίθετης άποψης ως λαϊκισμό, επενδύεις στη χρήση του όρου χαρακτηριστικά εις βάρος των διαφωνούντων, και μάλιστα έχεις τη μηντιακή δύναμη να το διαδώσεις και να το εγκαθιδρύσεις ως συνώνυμο της Πατριωτικής και συντηρητικότερης στάσης απέναντι στην Παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα!

Τότε είναι που ο λαϊκισμός βασιλεύει και με θράσος τοποθετεί τα αδούλευτα ταμπελάκια του στα μυαλά των αδαών με σκοπό να ωφεληθεί από τον παπαγαλισμό των εννοιών.

Όσο η προχειρότητα της γενίκευσης χρησιμοποιεί κακοραμμένα γνωστικά σχήματα,
κατασκευάζει Δράκους (βλέπε απειλή Ρωσίας και Κίνας),
στήνει φίλους και εχθρούς σε παράταξη διλημμάτων και
δημαγωγεί εσκεμμένα οδηγώντας σε αρνητικές διακρίσεις όσους διαφωνούν, τσουβαλιάζοντάς τους κάτω από κακόβουλες ταμπέλες,
Ε!, ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ έχουμε τον Λαικιστή Παγκοσμιοποιητή με Ευρωλαγνικές τάσεις να παριστάνει τον τιμητή των αδαών και ανόητων τοπικιστών που παρεμποδίζουν το
θεάρεστο έργο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. (όπερ ακούγεται και κάπως περίεργα …)

clown2

Circus performers in an impossible surreal circus

Το κεντρικό μήνυμα εδώ είναι ότι όποιος με πρόθεση αλλοιώνει τις έννοιες που αντιπροσωπεύουν οι λέξεις, καλό είναι να ετοιμάζεται να υποστεί και την αντιστροφή αυτών των εννοιών κάποια στιγμή.

Ενημερωτικά το λέμε αυτό κύριοι του Ελιτιστικού Λαϊκισμού – (αυτό κι αν είναι εκδικητικός Νεολογισμός…)

Στο τέλος θα νικήσει η αλήθεια, αρκεί να μας επιτρέψετε να τη βρούμε μεταξύ παρανοήσεων και δημαγωγικής διαχείρισης των λεπτών διακρίσεων.

Διότι χωρίς Διάκριση τι να το κάνω και το Όραμα το Ευρωπαϊκό που Εφιάλτης θα γενεί, όπως και άλλα παρόμοια Οράματα που κάποτε πουλήθηκαν στους ιθαγενείς ως η Ελπίδα του Κόσμου και μας οδήγησαν στο Διχασμό;

Μην παίζετε με τις έννοιες γιατί είναι ξουράφια δίκοπα, και μπορούν να πληγώσουν, ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross