Ενισχύστε το Macroskopio

Με Αλεξίσφαιρα Σακίδια

…ξεκινά η Σχολική χρονιά στην Αμερική!

Καλή σχολική χρονιά! Μια ευχή που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ηνωμένες Πολιτείες καθότι τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε πιθανά πεδία βολής για κάθε ψυχιατρικό ασθενή με ιδεοληψίες παντός τύπου.

Με δεδομένο ότι ένα εκπαιδευτήριο μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταβληθεί σε σκοπευτήριο, οι ετοιμασίες ξεκινούν από νωρίς…

 

Πριν ‘χτυπήσει το κουδούνι’ οι γονείς συνήθως αγοράζουν σχολικά είδη που έχουν να κάνουν με  αριθμομηχανές, στυλό, σημειωματάρια. Αν τώρα οι γονείς τυχαίνει να είναι και σχετικά ευκατάστατοι, τότε ίσως να αγοράσουν και ένα Ipad.

Με ένα αμερικανικό, όμως, έθνος σε κατάσταση χάους, και απόλυτα απελπισμένο να αποφύγει ένα ακόμη μακελειό εν ώρα μαθημάτων, γίνεται όλο και πιο συνηθισμένο το φαινόμενο δάσκαλοι, μαθητές και αρκετοί γονείς να αγοράζουν καί αλεξίσφαιρα σακίδια.

Με πολύ μεγάλη έκπληξη παρατηρούμε ριζικές αλλαγές στις συνήθειες ολόκληρου του έθνους, καθώς το σοκ από τις πρόσφατες ενδοσχολικές εκτελέσεις έχει επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τον τρόπο σκέψης των περισσοτέρων γονέων που να δέχονται με μεγάλη ευκολία στρατιωτικού τύπου περιβολή μέσα στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Κάτι άλλο που, επίσης, προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι το σχολικό λεωφορειάκι,  που μεταφέρει μαθητές, έχει αντικατασταθεί από ένα όχημα Audi Q5 Security (το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα της Audi σε γραμμή παραγωγής), και όλα τα παιδιά φορούν σακίδια με ειδικό αντιβαλιστικό ύφασμα kevlar, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στον τακτικό ρουχισμό των αμερικανών στρατιωτών.

Τα τελευταία 18 χρόνια, περίπου το 25% όλων των 160 συμβάντων ‘μαζικού πυρ’ έλαβε χώρα σε σχολεία, σύμφωνα με το FBI. Ως αντίμετρα έγιναν κάποιες δραστικές κινήσεις από τις κατά τόπους συνοικίες με σκοπό τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων στους προαύλιους χώρους σχολείων και πανεπιστημίων.

Στήθηκαν, δηλαδή, κάμερες παρακολούθησης, κλειδαριές ασφαλείας, ανιχνευτές μετάλλων, αλεξίσφαιρα παράθυρα, όπως επίσης πραγματοποιήθηκαν και προσλήψεις ‘σχολικών αστυνομικών’ για επιτήρηση κατά τη διάρκεια των ωρών διδασκαλίας.

backpacks 1
Μετά τη φρικτή εκτέλεση 17 παιδιών στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas τον Φεβρουάριο του 2018, οι πωλήσεις της βιομηχανίας ‘πολιτικής προστασίας’ εκτινάχθηκαν στα ύψη, με κύριους πελάτες κατοίκους συνοικιών κοντά σε σχολεία και γονείς σε έντονη ανησυχία. Το αντικείμενο που πραγματικά ξεπουλάει είναι το αλεξίσφαιρο σακίδιο πλάτης, με αρκετές εταιρείες να αναφέρουν πρωτοφανή άνοδο των πωλήσεων.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Dog Guard Security με έδρα τη Φλόριντα, ειδικεύεται σε μη θανατηφόρα προϊόντα προσωπικής ασφάλειας και αυτοάμυνας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των ανθρώπων από όπλα μικρής ισχύος. Ο πρόεδρος της Dog Guard Security, Yasir Sheikh, δήλωσε στην Fortune ότι "η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά κόρον τα τελευταία χρόνια" και εξήγησε ότι οι πωλήσεις συχνά αυξάνονται μετά από μαζικούς πυροβολισμούς σε σχολεία.

Ο Sheikh, επίσης, προσέθεσε ότι η εταιρεία, ειδικά για το σχολικό έτος 2018, έχει δει αυξημένες πωλήσεις εξαιτίας τρομοκρατημένων γονέων που αγοράζουν αλεξίσφαιρα σακίδια για τα παιδιά τους.

Τα προϊόντα, μάλιστα, της Guard Dog Security έγιναν πρόσφατα τόσο δημοφιλή που φαίνεται ότι κατάφερε να προσελκύσει μεγάλους λιανοπωλητές, όπως τη Home Depot, την Office Depot, τη Walmart, την Amazon και ακόμη και την Bed Bath & Beyond, να τα φιλοξενήσουν.

retailers 1
Η εταιρεία Masada Armor, που εδρεύει στη βόρεια πόλη του Ισραήλ Julis, έχει προσελκύσει εκατοντάδες Αμερικανούς αγοραστές αλεξίσφαιρων σχολικών σακιδίων, μετά τον πυροβολισμό στη Νότια Φλόριντα.

"Σχεδιάσαμε ένα αλεξίσφαιρο σακίδιο, κατόπιν αιτήματος των διανομέων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά το τεράστιο πλήγμα που προκλήθηκε από τους μαζικούς πυροβολισμούς του Φεβρουαρίου στη Φλόριντα", ανέφερε ο Snir Koren, διευθύνων σύμβουλος της Masada Armor, στην εφημερίδα AFP.

"Από τότε, οι παραγγελίες των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουν σταματήσει", είπε ο Koren στα εβραϊκά.

"Σε δύο μήνες έχουμε πουλήσει εκατοντάδες και προσπαθούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά παραγωγής σε 500 μονάδες το μήνα", δήλωσε, προσθέτοντας ότι το βασικό μοντέλο, το οποίο ζυγίζει περίπου 3 κιλά, προστατεύει από πιστόλι 9 χιλιοστών και πωλείται για 500 δολάρια. Με επιπλέον 200 δολάρια υπάρχει μια βελτιωμένη έκδοση που προστατεύει από τυφέκια υψηλής ταχύτητας, όπως το AR-15 , το M-16 και το καλάσνικοφ.

masada 1
Πολύ χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο κανάλι Fox News φιλοξενήθηκε εταιρεία παραγωγής αλεξίσφαιρων σακιδίων, με το τραγούδι Bulletproof (=αλεξίσφαιρο) της La Roux να παίζει χαμηλόφωνα στην εισαγωγή γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής,  γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία της καλλιτέχνιδος.

Δήλωσε χαρακτηριστικά στο Billboard: "Χρησιμοποιώντας το Bulletproof - ένα τραγούδι που έγραψα για τις ανθρώπινες σχέσεις - ως μουσική υπόκρουση για ένα αντικείμενο σαν αυτό είναι αποτρόπαιο. Δεν έχω ποτέ επιτρέψει και ποτέ δε θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιεί τη μουσική μου με αυτόν τον τρόπο."

Το μέσο ενημέρωσης Media Matters κατηγόρησε τη δημοσιογράφο Maria Bartiromoγια γκρίζα διαφήμιση αλεξίσφαιρων σακιδίων και ρούχων για παιδιά, στα πλαίσια της τηλεοπτικής της εκπομπής με θέμα ‘Τα απαραίτητα σχολικά είδη πριν την έναρξη της χρονιάς’.

Η Bartiromo είπε μεταξύ άλλων σε εκείνη την εκπομπή: "…Ω θεέ μου! Είναι απίστευτο το ότι φτάσαμε στο σημείο να χρειαζόμαστε αλεξίσφαιρα ρούχα…", και στη συνέχεια άλλαξε ταχύτατα το θέμα, λέγοντας: "…Ορισμένα από αυτά τα αντικείμενα είναι αρκετά μοδάτα!..."

Mε το σχολικό έτος 2018 έχοντας ήδη ξεκινήσει, φαίνεται ότι το πιο πολύτιμο αντικείμενο σε πολλές λίστες σχολικών ειδών πρώτης ανάγκης είναι τα αλεξίσφαιρα σακίδια.

Συγχαρητήρια Αμερική! Κατάφερες να γεμίσεις τις σχολικές και πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις με στρατιωτικό εξοπλισμό…

Πηγή: Zero Hedge

 

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross