Ενισχύστε το Macroskopio

Μασάζ αλά Κόμπε

Το πρόσχημα των κοιτασμάτων

Κάτι περίεργα ψιθυρίσματα ακούω στα Μέσα Μαζικής εξημερώσεως. Κάτι ανόητες λεξούλες τύπου «Ατύχημα» και «Αναγκαίος Συμβιβασμός», κάτι προκλητικά περί της ΕΕ που δε μπορεί να συνεννοηθεί για να βοηθήσει, ενώ τη στιγμή που αφορούσε στο χρήμα και στα δάνεια της μικράς πλην ατίμου Ελλαδίτσας μια χαρά συνεννοούνταν!

Και οι περίεργες φωνές που έρχονται από ειδικούς, εγκεκριμένους και πλείστα άλλα εξωτικά λαγουδάκια της εγχώριας πανίδας ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ προς την τελευταία πράξη των μνημονιακών μας υποχρεώσεων…

…αυτή της απώλειας εθνικού χώρου, διότι και πολύς μας πέφτει, και σε τελική ανάλυση αφού μαζί τα φάγαμε τώρα πρέπει να πλερώσουμε!!!

masaz
Μιλάμε για βομβαρδισμό παραπλανητικών αναλύσεων.

Μασάζ εκτεταμένο στο μυαλό και το θυμικό του ελληνικού λαού, ώστε να αποφευχθεί κανένα παρατράγουδο και τσατιστεί άσχημα.

Μασάζ τύπου μπριζόλας Κόμπε, για να χαλαρώσουν λίγο τα αντανακλαστικά, να πέσουν λιγάκι οι άμυνες και αν αρχίσουν τα μαγικά τσιτάτα να μπαίνουν σε εφαρμογή, επιπέδου: Kαι η Τουρκία έχει τα δικιά της…!”, “Πρέπει να συζητήσουμε…!” ή “Τί; Δεν έχουν δικαιώματα αυτοί; Ενώ είναι δίπλα μας, τους έχουμε αποκλείσει!”.

Κανείς δε φαίνεται να σκέφτεται πως το μόνο δίκιο που έχει η Τουρκία είναι το δίκαιο του κατακτητή, πως δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε, διότι είμαστε ήδη σε θέση αμυνόμενου, και φυσικά το δίκαιο της θάλασσας τα έχει όλα απαντημένα. Άλλα, η Τουρκία δεν το δέχεται γιατί δεν της αρέσει.

Βέβαια, οι διάφοροι φωστήρες που περιφέρονται στα ΜΜΕ δε φαίνεται να αναρωτιούνται: αφού η ΤΟΥΡΚΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ της ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ως πυρήνα, γιατί η Ελλάδα με το ίδιο ακριβώς επιχείρημα δεν μπορεί να διεκδικήσει όλη την Ιωνία;

Δεν τους περνάει απ’ το μυαλό βλέπετε!

Όταν, όμως, είναι να εκφράσουν λόγο μειοδοσίας το μυαλό στροφάρει σαν τουρμποκινητήρας στην εύρεση εξυπνάδων που διαλύουν τα συμφέροντά μας!

tavros
Ανέκαθεν λέγαμε πως η Ελλάδα είναι ένα φιλέτο.

Ναι μεν, άλλα δε συνειδητοποιούσαμε ότι είμαστε ένα ομολογουμένως υψηλής ποιότητας χρυσοφόρο ζωντανό.

Τώρα καταλαβαίνουμε ότι μας κάνουν καθημερινό μασάζ για να γίνει η δουλειά τους επιστημονικά.

Μασάζ σαν σε μπριζόλα Κόμπε είναι όλο αυτό που ζούμε, ώστε το ζωντανό να καταστεί ζουμερό γεύμα την προκαθορισμένη στιγμή.

Βέβαια, υπάρχει και ο λόγος της παρηγοριάς που λέει: “Τί κόπτεσαι τώρα ρε συ; Σάμπως δικά σου είναι τα κοιτάσματα ή της Ρώμης που έχει τη δύναμη να επιβάλλει τη βούλησή της;”

Τί έπαθες; Ξύπνησες στραβά και άρχισες να φαντάζεσαι την αφεντο-μουτσουνάρα σου ως ιδιοκτήτη κοιτασμάτων!!;;

Χαζο-φαντασμένε Ελληνάμπουρα!

Μα … ως απολογούμενος της ανοησίας μου, φίλτατοι, εδώ το θέμα δεν είναι τα κοιτάσματα!

Τα κοιτάσματα είναι ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ για την πλήρη απώλεια οποιασδήποτε έννοιας Εθνικής κυριαρχίας επί της γης και της θάλασσας που μας έλαχε να κατοικούμε.

Όποιος χάνει την ιδιοκτησία και την κυριαρχία του (έστω και την όποια περιορισμένη) χάνει και την αξιοπρέπειά του, καταντώντας ΑΝΔΡΑΠΟΔΟ ... με τη βούλα!

Προσέξτε το αυτό γιατί γιαβάς-γιαβάς ένα πρωί ξυπνάς και είσαι προσφυγόπουλο που τρέχει να σωθεί ή απλά μεταναστεύει για πάντα. Κι απ' την καλή ζωή και τα ξενύχτια της χαράς, βρίσκεσαι στην ξενιτιά.

Δεν είναι τα κοιτάσματα αυτό που τους ενδιαφέρει. Τα κοιτάσματα είναι το πρόσχημα!

Η παράδοση οποιασδήποτε δικαιοδοσίας επί των αποφάσεων για τη χώρα είναι το ζητούμενο = η Απόλυτή σου  Παράδοση είναι ο πραγματικός στόχος!

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross