Ενισχύστε το Macroskopio

Η βαθιά Σοφία του Εθνικού αυτοχειριασμού

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, μπροστά στη δικαιοσύνη της Ιστορίας

Μια υπόκωφη μουρμούρα πλανάται στον Ελλαδικό χώρο περί της μη αντίδρασης του λαού στα όσα συμβαίνουν.

Η κουβέντα έχει ξεκινήσει ήδη από το 2011 και τις πρώτες τότε αντιδράσεις των αγανακτισμένων.

Γιατί ο λαός δεν αντιδρά και τα γνωστά ερωτήματα που βασανίζουν τις ψυχές των πεινόντων και διψώντων την δικαιοσύνην, ότι αυτοί πρώτοι απ’ όλους χορτασθήσονται με την απόλυτη εφαρμογή του κανόνα.

Και ο κανόνας λέει ότι παθαίνεις ΣΥΝΗΘΩΣ (όχι πάντα) αυτό που σου αξίζει!

Αν ο λαός δεν αντιδρά είναι είτε επειδή δε θέλει είτε επειδή δεν μπορεί. Στην ουσία ‘επειδή δε θέλει’ καθώς το ‘δεν μπορεί’ δεν πολύ-στέκει με μια αναλυτική ματιά.

Άρα … αφού ΔΕ ΘΕΛΕΙ … θα υποστεί τα επίχειρα:

φτώχια,

ταπείνωση,

εθνικό ακρωτηριασμό,

μετανάστευση στα 4 σημεία του ορίζοντα,

δημογραφικό θάνατο,

απώλεια της κυριαρχίας του σε όλα τα επίπεδα,

και στο Τέλος θα αποχαιρετήσει τη σύντομη τούτη ζωή, έχοντας αφήσει πίσω του την ανάμνηση μιας πρωτοφανούς ήττας και μιας γενιάς ημιμαθών και κακομαθημένων θυμάτων της ομολογουμένως μεγαλύτερης αξιακής επίθεσης εις βάρος ενός λαού, που έχει καταγραφεί τα τελευταία 100 χρόνια.

Για παράδειγμα, και μόνον το πόσο αδιανόητο φαίνεται στα μάτια των ημιμαθών το γεγονός ότι δεχόμαστε εδώ και 40 χρόνια μια επίθεση στο αξιακό μας σύστημα με σφοδρότητα, και το γεγονός ότι όλο αυτό τους ακούγεται ως θεωρία συνωμοσίας που την απορρίπτουν με αυτάρεσκο χαμόγελο, είναι από μόνο του απόδειξη της θολής ματιάς που έχει το θύμα μέσα στην παραζάλη της κατάρρευσης του κόσμου του!

Οι Αξίες ήταν και είναι ο πρώτος στόχος.

Διότι μόνον οι κοινές αξίες μπορούν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό να πάρει ρίσκα, να αντιδράσει και να πολεμήσει για κάτι που θεωρεί σημαντικό.

Όταν όλα έχουν ευτελιστεί και κυρίως σχετικοποιηθεί, τότε για ποιό λόγο να προσπαθήσει κάποιος; Για ποιό λόγο να ρισκάρει;

Όταν γύρω σου ακούς 20 διαφορετικές γνώμες που κοντράρουν τις παραδόσεις αιώνων και είσαι ανερμάτιστος, δεν ξέρεις τί να πιστέψεις, πού να κατευθυνθείς.

Και τότε ως ασκό κλυδωνιζόμενο σε παρασέρνουν τα κύματα των τάσεων της Ιστορίας και των σχεδιασμών που γίνονται εις βάρος σου για να σε μετατρέψουν σ’ ένα δειλό και μοιραίο κλοτσοσκούφι του Ιστορικού γίγνεσθαι.

Αυτάρεσκα τότε κοιτάς τον καθρέφτη και παρότι καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει και πολύ καλά, θυμάσαι πως εκείνος ο συνδυασμός από σακάκι και παπούτσια σου πάει πολύ και κάνεις ό,τι μπορείς να μην ξεχάσεις να βγάλεις selfie με αυτά σε κατάλληλο φόντο!

Χμ! Κάπου εκεί έχεις πεθάνει απλά δε σου το είπανε και επισήμως!

Και επειδή όπως είπαμε στην αρχή θα χορτάσουμε δικαιοσύνη, αυτός ο πολιτισμικός σου θάνατος αλλά και ο δημογραφικός σου και ο ΑΞΙΑΚΟΣ σου πάνω απ’ όλα, είναι αυτό που σου αξίζει ΠΛΕΟΝ.

Διότι ΠΛΕΟΝ τα είδες όλα, τα άκουσες όλα και η επιλογή είναι δική σου για το τι θέλεις από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Είναι βαθιά σοφή επιλογή να απαλλάξεις το ανθρώπινο είδος από την ανερμάτιστη παρουσία σου ως λαός.

Είναι βαθύτατα σοφό να πας με τη σειρά σου και εσύ σαν Έθνος παρέα με τόσα άλλα που τα έκανε delete από τον Κόσμο ο συνδυασμός αντιπάλων και εσωτερικής θνησιλατρείας. Πάντοτε, όμως, κατά βάθος ήταν η αγάπη για το βόλεμα που εξαφάνιζε τα Έθνη.

Καλώς να τα δεχτούμε γιατί ο χρόνος σώθηκε και μέσα στο 2019 οι επιλογές μας στην κάλπη θα επιβεβαιώσουν το εάν και κατά πόσο αγαπήσαμε την επιβίωση ως πατρίδα ή λατρέψαμε το βόλεμα και τον Εθνικό μας θάνατο.

Η επιλογή είναι πλέον μπροστά μας – τα ψεύδη άπειρα και οι μαριονέττες ορδές, αλλά η επιλογή δική μας.

Ο Εθνικός αυτοχειριασμός είναι μόλις λίγα ευχάριστα ψέματα μακριά.

Η ΕΥΘΥΝΗ είναι πλέον στο δικό μας γήπεδο!

Και η Σοφία της Πραγματικότητας θα ξεδιψάσει κάθε πεινώντα και διψόντα τη δικαιοσύνη, one way or another!

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross