Ενισχύστε το Macroskopio

Η Μπλόφα των πετρελαίων

Η Τουρκία ζητάει την εξάχνωση της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας στη Μεσόγειο

Τα πετρέλαια δεν είναι ο πραγματικός στόχος όλου αυτού του σαματά στη Μεσόγειο. Ο πραγματικός στόχος είναι η Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος και των άλλων εμπλεκομένων χωρών! Της Ελλάδος όμως πρώτιστα!

Σκεφτείτε:

  1. Το Πετρέλαιο είναι μόνον ένα κλάσμα της πραγματικής αξίας του ελέγχου μιας περιοχής, όταν τα δίκτυα και ο έλεγχός τους, η Γεωστρατηγική θέση, τα τουριστικά έσοδα και η διαπραγματευτική δύναμη που σου δίνει η παρουσία σε μία Κρίσιμη Γωνιά του Πλανήτη έχουν μεγαλύτερη αξία. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙ Αυτός που ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ απ' αυτόν που ΑΝΤΛΕΙ τα πετρέλαιά του, αν συνυπολογίσεις και τα κόστη παραγωγής.
  2. Στην εξίσωση προσθέστε και το βασικότερο όλων. Τα Έθνη που τελικά θα μείνουν ζωντανά και θα δύνανται να ελέγχουν το όποιο οικόπεδο θα είναι αυτά που θα έχουν και μέλλον με όρους Δημογραφίας, Οικονομίας και Ανάπτυξης. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, απ’ όλη αυτή τη φαγωμάρα.
  3. Ας μη ξεχνάμε ότι οι Πετρελαϊκές Εταιρείες πάντοτε κάτι δίνουν στην εκάστοτε χώρα μέσω των νόμιμων διαδικασιών, και αυτό συμβαίνει διότι ως διεθνής πρακτική εξασφαλίζει μια σχετική ασφάλεια και ηρεμία κατά το παραγωγικό έργο. Παρά την υπερβολική τους δαιμονοποίηση παίζουν σχετικώς πολιτισμένα διότι λίγο τους ενδιαφέρει το κατά πόσο το κτήμα ανήκει στον Αιγύπτιο, τον Τούρκο ή τον Έλληνα. Σημασία έχει ο ιδιοκτήτης της περιοχής να είναι συνεργάσιμος!

OilDrilling2
Άρα:

Δεν είναι το πραγματικό διακύβευμα το πετρέλαιο. Είναι απλώς ένα κλάσμα του πλιάτσικου των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΟ ΙΣΩΣ ΟΛΩΝ τον έλεγχο των δικτύων διανομής!

Εκεί είναι το πραγματικό παιχνίδι.

Αυτό η Τουρκία το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους και γι’ αυτό παλεύει να αποκτήσει τον έλεγχο και να ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η Εθνική μας Κυριαρχία και η υπόστασή μας ως Κράτος θεματοφύλακας του Έθνους είναι αυτό που ΑΜΕΣΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και όχι οι πλατφόρμες πετρελαίου.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ αλλά για  ζωτική Σύγκρουση επιβίωσης Εθνικών Συνόλων, τα οποία θα μπορέσουν να συνεχίσουν την ύπαρξή τους καθαρά και μόνον επί τη βάσει του κατά πόσο ελέγχουν κρίσιμο Γεωστρατηγικό χώρο στη Μεσόγειο.

… και ξαναλέω! Αυτό η Τουρκία φαίνεται ότι το γνωρίζει και γι’ αυτό η επιθετικότητά της δε θα κατευναστεί με ανταλλάγματα στη συνδιαχείριση των πηγών!

Η Τουρκία ζητάει την εξάχνωση της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδας στη Μεσόγειο, δηλαδή ουσιαστικά έχει αποφασίσει πως πρέπει να τελειώνει μ' εμάς μια και καλή.

Ας το προσέξουμε αυτό διότι ακόμη στα ΜΜΕ δίνονται ερμηνείες που προσπαθούν να εξηγήσουν την τουρκική επιθετικότητα με όρους οικονομικούς, ταξικούς ή πολιτικούς.

ΛΑΘΟΣ!

OilDrilling3
Ο μόνος όρος που υφίσταται είναι αυτός της Εκκαθάρισης του Κρατικού μηχανισμού που διατηρεί την επιβίωση του Εθνικού Κορμού της Ελλάδας!

Γιατί; Μα πολύ απλά διότι οι Τούρκοι επιτελείς γνωρίζουν πως απ’ όλους τους γείτονές τους μόνον το Ελληνικό Έθνος κρατάει στα χέρια του δικαιώματα χιλιάδων ετών πάνω στη γη που καταλαμβάνει η σύγχρονη Τουρκία.

Μόνον ο ελληνισμός μπορεί να απαιτήσει σε κάποιο βάθος χρόνου την εξαργύρωση των επιταγών του αίματος και της Μνήμης.

ΕΠΙΤΑΓΕΣ του ΑΙΜΑΤΟΣ και της ΜΝΗΜΗΣ, αυτές είναι η βαθύτερη αιτία της επίθεσης που δεχόμαστε, γιατί αποτελούν ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ για ένα Κράτος που παλεύει να γίνει υπερδύναμη.

Η Ελλάδα πρέπει να εξαλειφθεί και τα πετρέλαια είναι απλώς ένα πρόσχημα, ένα φυτίλι για τον καυγά που απεγνωσμένα ψάχνει η Τουρκία για να εγγυηθεί την επιβίωσή της μέσα σ’ έναν ωκεανό εσωτερικών προβλημάτων.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ κάποιες περίεργες ενέργειες που δε θα μπορούν να εξηγηθούν με ορούς Λογικού Οικονομικού Συμφέροντος.

Θα δείτε το θηρίο να αγνοεί την τροφή του και να έρχεται αποφασισμένο για ένα θανάσιμο δάγκωμα!

Μείνετε συντονισμένοι...

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross