Ενισχύστε το Macroskopio

Οι Επίλεκτοι της Πατρίδας

Όσο ουτοπικό τόσο και αναπόφευκτο αν θέλουμε να επιβιώσουμε…

Συχνά με ρωτάνε “Ποιοί είναι αυτοί που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα;”

Για χρόνια δεν το έψαχνα καν το θέμα… θες λόγω απογοήτευσης… θες λόγω προσωπικών επιλογών σε πρωταγωνιστικά πρόσωπα της εποχής στα οποία ήλπιζα ότι θα κάνουν τη διαφορά;

Τα Μνημόνια ήρθαν και τα ΝΑΙ  ΣΕ ΟΛΑ ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου σαν τη ντροπή της γενιάς μου.

…και πάνω που νόμιζα ότι πιο μεγάλη ντροπή δε θα μας έβρισκε πέρα από την πτωχοποίησή μας,  έζησα την καταγέλαστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα πια καμένος στο χυλό, φυσώ και το παγωτό γιαούρτι και αποφάσισα να κάνω μια έρευνα να δω ποια ομάδα ανθρώπων θα μπορούσε να είναι αυτή που στο Ορόσημο του 2021 να σώσει καταρχήν την Ελλάδα από τη διαφαινόμενη καταστροφή στα Εθνικά θέματα και την  Οικονομία, αλλά ταυτόχρονα να την αναζωογονήσει στο Δημογραφικό, την Παιδεία και το Κράτος Πρόνοιας, διασφαλίζοντας τη συνέχεια του Έθνους και την ευημερία στον τόπο 199 χρόνια μετά την ίδρυση του ταλαιπωρημένου αυτού προτεκτοράτου.

Έψαξα για κάποιες εβδομάδες και σκέφτηκα ακόμη και το αν θα να το εκφράσω Δημόσια ρισκάροντας να εκτεθώ.

Διότι πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος του λάθους. Πάντοτε ελλοχεύει ο εφιάλτης της επανάληψης κάθε προηγούμενης διάψευσης στα Πολιτικά πράγματα καθότι όλοι το έχουμε ζήσει δυστυχώς, ακόμη κι αν δεν το παραδεχόμαστε…

Αποφάσισα να το ρισκάρω και ευχήθηκα μέσα μου… για την ακρίβεια προσευχήθηκα… αυτοί οι συγκεκριμένοι να μη μας διαψεύσουν ποτέ, σε περίπτωση πάντα που με κάποιον δημοκρατικό τρόπο βρεθούν σε θέση εξουσίας!

Πριν σας τους παρουσιάσω ας ξεκαθαρίσω κάποιες αρχές της επιλογής αυτής ώστε να είναι σαφής η Λογική της επιλογής.

1. Η παρουσίασή τους θα είναι με τυχαία σειρά διότι δεν είναι δυνατόν κάποιος να περάσει σε πιο λεπτομερή αξιολόγηση χωρίς να πέσει θύμα του υποκειμενισμού του.

2. Τους περισσότερους δεν τους γνωρίζω καν προσωπικά πλην λίγων περιπτώσεων χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια εκτεταμένη διαπροσωπική επικοινωνία.

3. Το γεγονός ότι οι Έλληνες αυτοί προέρχονται από διάφορους ιδεολογικούς χώρους αποτελεί τη βασική προεπιλεγμένη Λογική για ένα Πατριωτικό Μέτωπο, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από το θάρρος να κάνει στην άκρη τις Ταξικές και Πολιτικές διαφορές των στυλοβατών του εν όψει της Σωτηρίας του τόπου (και όσοι ακόμη θεωρούν την έκφραση αυτή υπερβολική δεδομένου ότι η ‘ανάπτυξη έρχεται’ και η ευημερία με την ειρήνη είναι ορατές στον Ορίζοντά μας, καλύτερα να μην ταλαιπωρούν άλλο τους εαυτούς τους με την ανάγνωση ενός τέτοιου άρθρου).

4. Η Μεσσιανική λογική των τελευταίων ετών περί του Ηγέτη που θα σώσει τον τόπο με βρίσκει καθέτως διαφωνούντα, διότι είναι βαθιά μου πεποίθηση πως η διοίκηση είναι πάντοτε αποτέλεσμα επιτυχημένων ομάδων και ανθρώπων που κατά ένα μέρος έκαναν πίσω στις προσωπικές τους φιλοδοξίες και πάθη.

5. Τα βασικότερα κριτήρια που έλαβα υπόψη είναι: η διαφαινόμενη Τιμιότητα, το γενικότερο Ήθος όπως αυτό διαφαίνεται στη δημόσια παρουσία, οι εξειδικευμένες Γνώσεις και η εκπεφρασμένη Αγάπη για την Ελλάδα.

6. ΟΣΟ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ το να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ιδεολογικοί και συχνά  ταξικοί αντίπαλοι για τη σωτηρία του Ελληνισμού ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ… τελεία και παύλα.

Πάμε να σας τους παρουσιάσω και σας προτείνω να ξοδέψετε χρόνο πάνω στον κάθ’ έναν απ’ αυτούς τους ανθρώπους, ερευνώντας τις προσωπικότητές τους χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικά προσκόμματα.

Με τυχαία, λοιπόν, σειρά έχουμε τους εξής:

1. Γεώργιος Ι. Κασιμάτης

2. Γιώργος Δημ. Κοντογιώργης

3. Κωνσταντίνος Γρίβας

4. Δημήτρης Καζάκης

5. Παντελής Σαββίδης

6. Φραγκούλης Φράγκος

7. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς

8. Δημήτριος Γράψας

9. Πάνος Λασκαρίδης

10. Λάμπρος Τζούμης

11. Γεώργιος Παύλος

12. Κλεάνθης Γρίβας

13. Χρήστος Γιανναράς

14. Στέλιος Παπαθεμελής

15. Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

16. Νίκος Γκάλης

17. Σάββας Καλεντερίδης

Θα μας ενδιέφερε να στείλετε τις προτάσεις σας στο info@macroskopio.gr, διότι σίγουρα πρέπει να υπάρχουν και άλλοι που να ικανοποιούν τους βασικούς όρους επιλογής και λογικά έχουν διαφύγει της προσοχής μας!

Ακόμα και αν διαφωνείτε με το σκεπτικό κρατήστε τουλάχιστον την κεντρική του ιδέα: Η Ελλάδα χρειάζεται μια Dream Team που να τη βγάλει από τον μαρασμό σε Εθνικά θέματα, Παιδεία, Οικονομία και Κράτος Πρόνοιας!

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross