Ενισχύστε το Macroskopio

Γκρίζα Χριστούγεννα σε Μαύρη απόχρωση

Θα καταστραφεί η περίοδος των διακοπών από την παγκόσμια κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού;

Χρόνος ανάγνωσης:
7,5 λεπτά

Περίεργα νέα από Αμερική...

Μήπως αυτή θα είναι η χειρότερη εορταστική περίοδος στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία; Ορισμένα κυρίαρχα ειδησεογραφικά πρακτορεία επιμένουν ότι οι επερχόμενες γιορτές θα "καταστραφούν" εξαιτίας των εκτεταμένων ελλείψεων που προκαλούνται από την παγκόσμια κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού. Φυσικά, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε επιτρέψει να καθοριστούν οι διακοπές μας από υλικά αγαθά εξ αρχής. Νομίζω ότι το γεγονός ότι μια "εορταστική περίοδος" μπορεί να "καταστραφεί" από την έλλειψη αγαθών στα ράφια λέει πάρα πολλά για το πού βρισκόμαστε ως κοινωνία. Και αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κάποιες περιορισμένες ελλείψεις κατά τους φθίνοντες μήνες του 2021, πώς στο καλό θα διαχειριστούμε τον σοβαρό οικονομικό πόνο που έρχεται στο μέλλον;

Καμία γιορτή δεν θα έπρεπε ποτέ να ορίζεται από τα υλικά αγαθά, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού βλέπει τα πράγματα πολύ διαφορετικά από ό,τι εγώ, και έτσι οι επόμενοι μήνες θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για πολλούς ανθρώπους. Τα παρακάτω προέρχονται από ένα άρθρο του CNN με τίτλο "Πώς η Αμερική κατέστρεψε τα Χριστούγεννα"...

Ο εφιάλτης της αλυσίδας εφοδιασμού που ταλαιπωρεί την παγκόσμια οικονομία εδώ και πάνω από ένα χρόνο πρόκειται να μπερδέψει την περίοδο των εορταστικών αγορών. Σκεφτείτε άγονα ράφια, τεράστιες καθυστερήσεις στις αποστολές και ένα μικρό ποσοστό σοκ. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Περιττό να πούμε ότι αυτές οι συνθήκες είναι πιθανό να προκαλέσουν εκατομμύρια Αμερικανούς να ξεσπάσουν σε άγρια ξεσπάσματα θυμού.

Και πολλά νέα παιδιά θα αναστατωθούν επίσης.

Απλά δεν θα υπάρχουν αρκετά πράγματα για όλους, και μας λένε ότι οι προμήθειες παιχνιδιών θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες...

  • "Θα υπάρξει μεγάλη έλλειψη προϊόντων παιχνιδιών φέτος", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MGA Entertainment, Isaac Larian, στο CNN Business.
  • "Το [ναυτιλιακό] εμπορευματοκιβώτιο που κόστιζε 3.200 δολάρια πέρυσι είναι τώρα 22.000 δολάρια", δήλωσε ο Larian στο δίκτυο, κατηγορώντας τη Maersk και άλλους ναυτιλιακούς κολοσσούς.
  • Ο Jay Foreman, διευθύνων σύμβουλος της Basic Fun, δήλωσε στο CNN: "Θα βρείτε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου όπου τα ράφια των καταστημάτων θα έχουν κενές τρύπες".

SANTA BICYCLEΞέρω ότι πολλοί από εσάς πιθανόν να τρομοκρατηθήκατε από αυτή την είδηση, αλλά μπορούμε να επιβιώσουμε μια χαρά χωρίς αρκετά παιχνίδια.

Προσωπικά, ανησυχώ πολύ περισσότερο για τις ελλείψεις τροφίμων που αρχίζουμε να βλέπουμε σε όλη τη χώρα. Ένας από τους αναγνώστες μου παρατήρησε ότι τα αποθέματα στο τοπικό κατάστημα Albertson's είναι εξαιρετικά χαμηλά...

Ήθελα να σας ενημερώσω ότι πήγαμε στο κατάστημα σήμερα (Albertson's) και τώρα παρατηρούμε λεπτούς και άδειους χώρους στα ράφια. Σχεδόν σε κάθε διάδρομο. Δεν παρατήρησα κανένα είδος που να είναι πολύ χαμηλά εκτός από το κοτόπουλο. Κατά τα άλλα το χαμηλό ή ξεπερασμένο απόθεμα ήταν αρκετά ομοιόμορφο από διάδρομο σε διάδρομο. Δεν ξέρω αν εν μέρει οφείλεται στο ότι οι ντόπιοι αρχίζουν να παίρνουν σοβαρά το θέμα των ελλείψεων και να εφοδιάζονται ή οι ελλείψεις αρχίζουν να πλήττουν την περιοχή μας ή και τα δύο. Το κατάστημα ήταν γεμάτο με κόσμο. Ενδιαφέρον πόσο γρήγορα άλλαξαν τα πράγματα εδώ μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες.

Και ένας άλλος από τους αναγνώστες μου που ζει στη μέση της χώρας λέει ότι αρχίζει να βλέπει να συμβαίνουν πράγματα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ πριν...

 

Η έλλειψη εργαζομένων εδώ γίνεται όλο και χειρότερη. Η Sonic στη μικρή μου πόλη έχει καταφύγει στο να αποκλείσει το 40% των θέσεων αυτοκινήτων της, επειδή απλά δεν έχει τους Car Hops για να τις εξυπηρετήσει. Έχουν επίσης καταφύγει στην πρόσληψη ενός άνδρα Car Hop. Έφαγα χθες και τους είχαν τελειώσει τα κρεμμυδάκια!!! Ποτέ, μα ποτέ δεν είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν!!! Επίσης, βλέπω όλο και περισσότερες πινακίδες που ζητούν βοήθεια στην πόλη και όπου κι αν πάω.

Όπως έχω συζητήσει προηγουμένως, ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τις ελλείψεις είναι η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια θέσεις εργασίας και δεν έχουμε αρκετούς ανθρώπους για να τις καλύψουμε. Οι εταιρείες αρχίζουν να απελπίζονται, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο.

Για παράδειγμα, στην Καλιφόρνια εκπαιδεύουν τώρα εφήβους για να γίνουν οδηγοί φορτηγών...

Το Inside Edition μίλησε με μια 17χρονη από την Καλιφόρνια, ονόματι Ιζαμπέλα, καθώς εκπαιδευόταν πίσω από το τιμόνι.

Είναι μία από τους εφήβους του λυκείου Patterson που συμμετέχουν σε ένα από τα πρώτα προγράμματα οδήγησης φορτηγών για μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ.

"Υπάρχει τεράστια ανάγκη. Μας λείπουν περίπου 63.000 οδηγοί σήμερα", δήλωσε ο εκπαιδευτής Dave Dein.

Δεν είναι παράξενο;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έλλειψη οδηγών είναι τέτοια που το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τον στρατό να βοηθήσει στην παράδοση καυσίμων...

Ο στρατός άρχισε να τροφοδοτεί πρατήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η έλλειψη καυσίμων που κράτησε περισσότερο από μια εβδομάδα και η οποία ανάγκασε τις αντλίες να κλείσουν και άφησε τους αυτοκινητιστές χωρίς καύσιμα.

Οι οδηγοί βυτιοφόρων του στρατού υποβλήθηκαν σε εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να παραδίδουν καύσιμα σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα. Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι σχεδόν 100 οδηγοί βυτιοφόρων θα αναπτυχθούν από αυτή την εβδομάδα για να "ανακουφίσουν περαιτέρω την πίεση στα πρατήρια καυσίμων και να αντιμετωπίσουν την έλλειψη οδηγών HGV [βαρέων φορτηγών οχημάτων]".

Πού πήγαν όλοι οι οδηγοί;

 

SANTA 3

Σε όλη μου τη ζωή δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Αλλού στην Ευρώπη, έχει ξεσπάσει ξαφνικά έλλειψη ενέργειας, η οποία απειλεί να εκτοξεύσει τους λογαριασμούς ρεύματος στη στρατόσφαιρα. Δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ιταλία...

Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών θα αυξηθούν κατά 29,8% για την τυπική οικογένεια και οι λογαριασμοί φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 14,4%, επιβεβαίωσε η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Ιταλίας Arera σε δελτίο τύπου την περασμένη εβδομάδα. Τα νέα εθνικά τιμολόγια τέθηκαν σε ισχύ την Παρασκευή, με την έναρξη του τέταρτου τριμήνου του 2021. Η αύξηση έρχεται εν μέσω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο.Η αύξηση των τιμών που μετακυλίεται στους Ιταλούς καταναλωτές θα μπορούσε να φτάσει το 45%, δήλωσε ο Arera, εάν η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει για να περιορίσει τη νέα αύξηση των τιμών.

Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, η Κίνα βιώνει επίσης μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση.

Τώρα μπαίνουμε στην ψυχρή περίοδο του έτους στο βόρειο ημισφαίριο, και αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον περιορισμένο παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό.

Ακόμη και στην καλύτερη περίπτωση, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικά τρελά αυτόν τον χειμώνα. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι δεν θα ξεσπάσει ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, διότι αυτό θα ωθούσε τις τιμές της ενέργειας πολύ, πολύ ψηλότερα.

Η παγκόσμια οικονομία ακροβατεί στο χείλος της πλήρους και ολοκληρωτικής κατάρρευσης, και δεν θα χρειαζόταν τίποτα ιδιαίτερο για να μας σπρώξει στο χείλος του γκρεμού.

Ας ελπίσουμε λοιπόν για το καλύτερο, αλλά ας προετοιμαστούμε και για το χειρότερο.

Πηγή: http://themostimportantnews.com/archives/will-the-holiday-season-be-ruined-by-the-global-supply-chain-crisis

 
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross