Ενισχύστε το Macroskopio

Φόρος Υγείας

Χρόνος ανάγνωσης:
3 λεπτά

Μία ακόμη πρωτοποριακή κίνηση από το Αγγλοσαξονικό μπλοκ, σε συνέχεια των εκπληκτικών μέτρων της Αυστραλίας !

Οι ανεμβολίαστοι θα αντιμετωπίσουν ειδικό φόρο στον Καναδά 

(από το rt.com)

Η επαρχία του Κεμπέκ θα απαιτήσει από τους μη εμβολιασμένους κατοίκους να καταβάλλουν "σημαντικές" εισφορές στο κρατικό σύστημα υγείας, καθώς οι λοιμώξεις Covid-19 αυξάνονται κατακόρυφα

Francois Legault

Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Francois Legault εμφανίζεται σε εκδήλωση τον περασμένο Νοέμβριο στο Μόντρεαλ. © Getty Images / Μηνάς Παναγιωτάκης

Μόλις απαγόρευσε την είσοδο σε κάβες ή καταστήματα κάνναβης σε άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, η επαρχία Κεμπέκ του Καναδά παρουσιάζει έναν νέο φόρο υγείας για τους μη εμβολιασμένους.

Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Λεγκό δεσμεύτηκε την Τρίτη να θέσει σε ισχύ τη νέα οικονομική ποινή, λέγοντας ότι όσοι αρνούνται να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν για τις επιπτώσεις τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. "Αυτή τη στιγμή, είναι επίσης ζήτημα δικαιοσύνης για το 90% του πληθυσμού που έκανε κάποιες θυσίες", δήλωσε στους δημοσιογράφους. "Νομίζω ότι τους οφείλουμε αυτό το μέτρο".

Ερωτηθείς σχετικά με τις νομικές και ηθικές προκλήσεις που πιθανόν να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση για τον πρωτοφανή φόρο, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η κίνηση αυτή είναι "μεγάλη υπόθεση". Και πρόσθεσε: "Αν δείτε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες ή άλλα κράτη, όλοι προσπαθούν να βρουν μια λύση. Είναι ένα ζήτημα δικαιοσύνης, διότι αυτή τη στιγμή, αυτοί οι άνθρωποι, επιβαρύνουν πολύ σημαντικά το δίκτυο υγειονομικής περίθαλψης και νομίζω ότι είναι φυσιολογικό η πλειοψηφία του πληθυσμού να ζητάει να υπάρξουν συνέπειες".

Ο Legault δεν αποκάλυψε το ποσό του νέου φόρου. Είπε ότι το Κεμπέκ θα συνεχίσει να επεκτείνει την εφαρμογή των απαιτήσεων της επαρχίας για το διαβατήριο εμβολίων, αλλά υποστήριξε ότι "πρέπει να πάμε πιο μακριά" από την απαγόρευση των μη εμβολιασμένων κατοίκων από δημόσιους χώρους.

Η εντολή για την έκδοση διαβατηρίου επεκτάθηκε σε καταστήματα αλκοολούχων ποτών και κάνναβης την περασμένη εβδομάδα, αφού προηγουμένως είχε διαταχθεί για την είσοδο σε χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα, μπαρ και καζίνο.

61d4adfe2030272435432724

Με τις νοσηλείες στο Covid-19 να αυξάνονται εν μέσω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, το Κεμπέκ θα χρειαστεί επιπλέον 1.000 εργαζόμενους στα νοσοκομεία και 1.500 εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Λεγκό.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ανεμβολίαστοι του Κεμπέκι που επιβαρύνουν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της επαρχίας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους νέους ασθενείς του Covid-19 είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από τους 433 νέους ασθενείς που εισήχθησαν για θεραπεία με το Covid-19 την προηγούμενη ημέρα, 117 φέρονται να ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ 290 ήταν διπλά εμβολιασμένοι. Μεταξύ των ασθενών που εισήχθησαν πρόσφατα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 12 ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ 17 ήταν διπλά εμβολιασμένοι.

 

Το Κεμπέκ ανέφερε την Τρίτη 62 θανάτους από τον ιό Covid, τους περισσότερους από τον Ιανουάριο του 2021, πριν από την πλήρη ανάπτυξη του εμβολίου στην επαρχία.

 

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross