Κυπριακή Visa
Επικαιρότητα, Αφηγήματα
Δεν Ξεχνώ
Η μνήμη θα νικήσει

Στη σημερινή μαύρη επέτειο ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ όσους κομματιάστηκαν για να κρατήσουν τη λεπτή κόκκινη γραμμή της αξιοπρέπειας την ώρα του χαμού.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ αυτούς που σφίξανε τα δόντια και μείνανε πιστοί στις Αξίες. Τα παλληκάρια που είδαν τη φωτιά κατάματα και μείνανε εκεί.

Εξ ίσου θυμάμαι και όσους εν γνώσει τους ανοίξανε τις πύλες της κολάσεως και πρόδωσαν για το αδειανό πουκάμισο της ιδιοτέλειας έναν ολόκληρο λαό.

ΔΕΝ Ξεχνάω ΝΑ Θυμάμαι τους Άνδρες και τις Γυναίκες που στάθηκαν μπροστά στον φόβο αλλά και αυτούς που στήσανε το πρόσχημα και παίξανε ζαριές τα ιμάτια του Ελληνισμού.

Δεν ξεχνάω να θυμάμαι αυτούς που δε γονάτισαν παρά την υπέρτερη ισχύ, που δεν έκαμψαν την πλάτη σκεπτόμενοι ρεαλιστικά, αλλά πήγαν στο ραντεβού με το πεπρωμένο που τους έλαχε.

43 χρόνια μετά ξέρουμε πως ο τουρκικός στρατός ήταν η σιδηρά χείρα ενός σχεδίου, στο οποίο ενεπλάκησαν τεράστια συμφέροντα.

Η Κύπρος, το κορυφαίο γεωστρατηγικής σημασίας σημείο της υδρογείου, είναι καρφωμένη στο μάτι του κυκλώνα των Στρατηγικών ελιγμών. Αυτό, όμως, το ξέραμε πάντα. Αυτό που δε χωνεύεται είναι οι εγχώριοι πρόθυμοι που συνέβαλαν στο έγκλημα.

Ο Ελληνικός λαός ξέρει τι συνέβη και δεν ξεχνάει. Στο τέλος αυτή η μνήμη είναι που θα νικήσει τη σκουριά και τον κυνισμό.

Αυτή τη μνήμη είναι που φοβούνται πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο. Η κοινή μας μνήμη είναι η εγγύηση της Ελευθερίας μας γιατί ο πραγματικός εχθρός εδώ και 200 χρόνια είναι οι φουρνιές των προθύμων συνεργών.

Στο τέλος η Αγάπη και η Μνήμη θα νικήσουν και αυτό δεν είναι ευχή αλλά πραγματισμός!

Διαβάστε Σχετικά…