Ενισχύστε το Macroskopio

DEUS ex MACHINA

Ο από μηχανής Θεός της κακιάς της ώρας θα μας σώσει τελικά

Είναι πολύ ερασιτεχνική ματιά το να ερμηνεύεις την Τουρκική επιθετικότητα ως επιλογή για εσωτερική κατανάλωση στην ίδια την Τουρκία – και το τονίζουμε αυτό γιατί υπήρξε η γλυκιά πιπίλα πολλών, επί πολλές δεκαετίες, ανθρώπων που προφανώς δεν είχαν και τις πιο αγαστές σχέσεις με τη μελέτη της Ιστορίας.

(Στο Γιουνανιστάν δε, η ημιμάθεια είναι μισή αρχοντιά … μην κρυβόμαστε άλλωστε. Ότι να’ ναι απ’ όποιον προβεβλημένο αμόρφωτο ή εγκάθετο να’ ναι.)

Η εσωτερική κατανάλωση και η εσωτερική αστάθεια της Τουρκίας αποτελούν σύνδρομα κίνητρα, αλλά όχι ένα προβλέψιμο ψευδό-κίνητρο για ακίνδυνες κρίσεις.

Η Τουρκία θα χτυπήσει – και πάλι στα 1000 περίπου χρόνια της ατυχούς γνωριμίας μας. Πάλι θα την κάνει τη ζημιά και καλό είναι να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό σε όλα τα επίπεδα.

Εδώ που τα λέμε έχει και τα δίκια της γιατί σου λέει “Κοίταξε τους σε τι χάλια είναι η οικονομία τους, η οσφυοκαμψία τους, η δημογραφική τους κατάρρευση, η προθυμία τους να εξυπηρετούν τους ισχυρούς”, τους οποίους η Τουρκία ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ κοντράρει με κάθε τρόπο!

Διότι πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Μπορεί η Τουρκία να έχει τα στραβά της, αλλά το παλεύει, και αντιμάχεται, και προσπαθεί να ζήσει ανεξάρτητη, και η ηγεσία της δίνει μάχη.

Εμείς;

Έχει τα δίκια της το λοιπόν η Τουρκία, γιατί όσο πιο μαλθακός δείχνεις τόσο πιο ελκυστικός γίνεσαι για δάγκωμα!

Ε … λοιπόν το δάγκωμα απ’ ότι φαίνεται έρχεται!

Όμως, η Ιστορία μετά το δάγκωμα ξεκινάει. Εκεί είναι το ζουμί!

Κάποια πολύ νοσηρά μυαλά ονειρεύονται να δεχτούμε το δάγκωμα, να σκούξουμε λίγο και μετά να συμβιβαστούμε με τη νέα πραγματικότητα.

ducks
Άλλωστε τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του - σου σιγοψιθυρίζουν -  μπροστά στη μεγάλη Δύναμη εξ Ανατολών που έχει τα δίκια της (έτσι δε σιγομουρμουρίζουν και κάποιοι εκ των προθύμων ή είναι η ιδέα μου;;;)

Έλα, όμως, που το υποταγμένο, ηττημένο, αδύναμο, γέρικο παπάκι που περιμένει τη δαγκωματιά είναι ο transformer και έχει δηλητηριώδες κρέας.

Και το ξέρει αυτό και το Τουρκικό κατεστημένο, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, και το ξέρουν και οι ενορχηστρωτές τους έξωθεν τε και οίκαδε.

Το μικρό ξεπουπουλιασμένο ηττημένο παπάκι δεν είναι αυτό που δείχνει. Είναι ελαφρώς ψυχανώμαλο και μπορεί να σου κάνει τρομακτική ζημιά ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εκνευριστεί!

Γι’ αυτό άλλωστε εδώ και 20 χρόνια - μην πω σαράντα τόσα - δε δάγκωσε ο λύκος. ΑΜΑ μπορούσε ΔΕ, ΘΑ ΤΟ είχε κάνει;;;

Εσείς τι λέτε;

Και στα χάλια που είμαστε τώρα δε θα το είχε κάνει δύο φορές αν όχι τρεις; Χμ!

ΑΡΑ … κάτι τον τρομάζει, κάτι που ξέρει κι αυτός και οι συνεργοί του!

spiderman
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τους είναι ότι η δαγκωματιά πρέπει να γίνει στα πνιχτά - μουλωχτά, πριν το θύμα ξυπνήσει και εκνευριστεί.

Διότι αν εκνευριστεί, θα γίνει μακελειό και το μακελειό δε συμφέρει κανέναν απ’ αυτούς που σχεδιάζουν τον εθνικό ακρωτηριασμό!

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ που τους ανησυχεί είναι ότι αν το ποίμνιο εξοργιστεί, θα χαθεί ο έλεγχος της χώρας και τότε ποιος να πρωτοκλάψει τα νιτερέσα και τα επιτόκια και το μέλι που ρουφάνε οι κηφήνες και οι πρόθυμοι. Ποιός να πρωτοθρηνήσει;

ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, μάγκες να το ξέρετε, και υπάρχει πολύς κόσμος που ξέρει τι κάνετε και πως το σκηνοθετείτε.

Μην κεντράρετε την προσοχή σας στους πελάτες σας και στους άδολους που ακόμη τρώνε το σανό των ιδεολογημάτων και των προεφηβικών ανησυχιών. Όντως υπάρχει πολύς κόσμος απαίδευτος και ακηδής!

Υπάρχει, όμως, και κόσμος που κατανοεί πού το πάτε, και να ξέρετε ότι μόνοι σας θα έχετε ξυπνήσει τον Ραγιά.

Μόνοι σας θα έχετε λειτουργήσει ως ο από μηχανής θεός που έκανε το ξεπουπουλιασμένο παπί ΥΠΕΡΗΡΩΑ της MARVEL, άκρως εξοργισμένο με άσχημες διαθέσεις!

Μια φορά τα λέμε αυτά, αντρίκια και όμορφα, έτσι για να είμαστε συνεννοημένοι – μπας και αλλάξετε γνώμη και μπορέσουμε κι εμείς να πάμε για κανά μπανάκι, να την πέσουμε στους καναπέδες μας να παρακολουθούμε τον αργόσυρτο  θάνατο της χώρας μ’ ένα γλυκό λήθαργο στο μάτι, το παρακμιακό.

Τί τα θέλετε τώρα να μας ξυπνάτε από την ντεκαντάνς μας;

Μια χαρά είμαστε έτσι. Μια ζωή και μια μέρα άστη τη ρημάδα να τελειώνει. Μην το σκαλίζεις το παπί και σου βγει από sitting duck, SUPER DUCK the AVENGER!

Οκ;

Άντε στο καλό!

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross