Κοινή οδός 2 προσώπων
Άρθρα Αναγνωστών
Τα καθήκοντα ταις σχέσεσι προσμετρείται

Με όσα στα τόσα θα ξεκινήσω λέγοντάς σου πως υπάρχουν στιγμές που τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζεις θα είναι τόσο περίπλοκα, που η αποφασιστικότητά σου να παραμείνεις αναποφάσιστος-η, για το τι πρέπει να κάνεις, φανερώνει πως αρχίζεις
να κατανοείς ότι ο χρόνος παραμένει υποκειμενικά δικός σου.

Μαστιγώνοντας προφανώς τη σκέψη μου και όχι το δελφίνι, με τον χρόνο οδηγό θα πω πως, μάλλον-ίσως, να μην υπάρχουν προβλήματα και να υπάρχουν μόνο λύσεις, και εμείς να θέλουμε τα προβλήματα για να λύσουμε την εξίσωση, στο τι τελικά ο άνθρωπος είναι.

Κάποιος που υπήρξε, είπε πως πολλά από τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα, παραμένουν γιατί είναι ερωτήσεις που ρωτάμε με λάθος τρόπο. Στην ίδια εξίσωση θα σου πει ένας που εξακολουθεί να υπάρχει, πως όταν εστιάζεις στα προβλήματα, μόνο  ροβλήματα θα έχεις. Αντίθετα αν εστιάσεις στις δυνατότητες, τότε περισσότερες ευκαιρίες θα έχεις.

Άσχετο βέβαια αλλά εγώ γέλασα, είπε ο άνθρωπος, πως το χρήμα είναι κάτι σαν έκτη αίσθηση, και πως χωρίς αυτό, δεν μπορεί κανείς να εξυπηρετήσει τις άλλες πέντε. Στου τέλους το αληθές, και χωρίς πολλά συντηρητικά Ε, όπως μου είπες κάποτε, θα
σου δώσω την απάντηση, αν αναρωτιέσαι ποιά είναι η λύση στα προβλήματα σου.

Συνειδητοποίησε πως η απάντηση στις ερωτήσεις σου αυτή τη φορά δεν είσαι εσύόσο οξύμωρο και να διαβάζεις τούτο, η αλήθεια παραμένει πως δεν είσαι εσύ η λύση. Πολλές φορές η ζωή φέρνει εκπλήξεις, και μέσα σε αυτές υπάρχουν άνθρωποι, και μέσα από εκείνους μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις.

Εμπιστοσύνη λέω στην επιλογή σου.

Υπάρχουν άνθρωποι στην ζωή σου που ξέρεις, άνθρωποι που γνωρίζεις και άνθρωποι που θα γνωρίσεις. Κάποιοι από αυτούς είναι σαν τα βότανα λέει ο Λα, έχουν κρυμμένες ιδιότητες που είτε θα τους βοηθήσεις να τις ανακαλύψουν, είτε θα σε βοηθήσουν να τις αποκαλύψεις.

Πολλές φορές αν το σκεφτείς ρωτάς γιατί. Εγώ τις περισσότερες σκέφτομαι και λέω γιατί όχι. Οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει και κρατάς στη ζωή σου, είναι η λύση σε όσα ερωτήματά σου, κράτα πως μαζί τους πάντα θα μπορείς να βρίσκεις απαντήσεις και όσες λύσεις θα χρειάζεσαι για να μάθεις όχι μόνο ποιος-ποια είσαι, αλλά για να γίνεις ότι θέλεις να είσαι.

Στη δική μου μέχρι τώρα πορεία έμαθα να αναζητώ τις συνθήκες που θέλω, κι αν δεν τις βρίσκω να τις διαμορφώνω. Με τόσα στα όσα θα ολοκληρώσω πως εσύ είσαι η συνθήκη που θέλω, και μέσα από εσένα διαμορφώνω εμένα και καλύτερος γίνομαι. Είσαι το ερώτημα στην απάντηση, είσαι η λύση στο πρόβλημα, είσαι αδιαμφισβήτητα και το αντίθετο. Είσαι η επιλογή μου, και
έγινα επιλογή σου.
Παρέα στα εύκολα στα δύσκολα, στην χαρά και στη λύπη, στο γέλιο και στα δάκρυα, παρέα στον χρόνο, επειδή
όλα σε αυτή την εξίσωση καταλήγουν σε εσένα Άνθρωπε, μέσα στην ζωή μας.

Τα καθήκοντα ταις σχέσεσι προσμετρείται.
Τα καθήκοντα εξαρτώνται από τις σχέσεις.

Άνθρωπε με έμαθες να συνεχίζω, σαν να μην υπήρχαν όρια στις δυνατότητές μας.

Σε ευχαριστώ.


Χαράλαμπος Τιμόθεος Καρέλλας
MA, MSc, Kλινικός Ψυχολόγος - Γνωσιακός Αναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Σύμβουλος Προγεννητικής Αγωγής

Αναγνώστης του Macroskopio

Διαβάστε Σχετικά…