Ενισχύστε το Macroskopio

731 – Το τίμημα του ΟΧΙ

Αυτή είναι η Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων.

Αυτή είναι η Σημαία που ανέμισε αγέρωχα στο Ύψωμα 731, τσακίζοντας τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι το 1941.

Στην εξαιρετική δουλειά που έγινε γύρω από το θέμα στην εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου», μπορεί κάποιος να αφιερώσει λίγο χρόνο για να μάθει τί ακριβώς συνέβη:

 

Αυτό, όμως, που πραγματικά συνέβη τότε ήταν ένα Μάθημα ζωής για όλους μας. Σε μια εποχή που η Ιστορική μνήμη αποτελεί συχνά αιτία παρεξηγήσεων, η μνήμη του συνταγματάρχη Δημητρίου Κασλά και των ΑΝΔΡΩΝ του, που έγραψαν την πλέον συγκλονιστική σελίδα Έπους του Νεότερου Ελληνισμού στα Αλβανικά βουνά, θέτει ένα Μέτρο Αξιών.

Μάθημα ζωής να τηρείς το ΟΧΙ ακόμα και μέσα στην επίγεια κόλαση ενός Υψώματος που υποχώρησε κάποια μέτρα από τον σφοδρό βομβαρδισμό 100 και πλέον χιλιάδων βλημάτων.

Μάθημα ζωής να αντιμετωπίζεις τον θάνατο λεβέντικα.

Μάθημα ζωής να στηρίζεσαι στον διπλανό σου όταν τα πάντα καταρρέουν και η σωτηρία σου να είναι απόρροια των απλών ανθρωπίνων σχέσεων.

Αυτά θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία χωρίς παρεκτροπές σε Εθνικιστικές κορώνες, ώστε να γνωρίζουν το πραγματικό τίμημα του να είσαι ελεύθερος.

Γιατί χωρίς επίγνωση του πραγματικού κόστους των Αξιών, την κρίσιμη ώρα οι Αξίεςμετατρέπονται σε Αρχές και οι αρχές σε Όρους διαπραγμάτευσης.

Και σιγά σιγά καμπυλώνουν,
λυγίζουν,
και διασπώνται.

Οι ΑΝΔΡΕΣ αυτοί άφησαν μια παρακαταθήκη, που μέσα από τη φρίκη του Πολέμου, έχει να μας διδάξει πολλά για την ίδια την Αξία του να είσαι Ζωντανός ενώ επιλέγεις τον θάνατο γι’ αυτά που πιστεύεις.

Εν έτει 2017, οι Αξίες έχουν ξεθωριάσει και ένας ολόκληρος λαός πλέον μουδιασμένος δε θέλει να παλέψει για κάτι μεγαλύτερο από το τρομαγμένο του Εγώ. Βασικά δε βλέπει τι είναι αυτό για το οποίο θα άξιζε να ρισκάρει τον μικρόκοσμό του.

Ιδεολογίες, θεωρίες και απόψεις βομβαρδίζουν την όποια πρόθεση συλλογικής συν-ταύτισης μ’ έναν κοινό Πατριωτικό στόχο τη στιγμή που η χώρα έχει αποδεχθεί όρους ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ χειρότερους απ’ αυτούς για τους οποίους οι παλιότεροι θυσίασαν τη ζωή τους στην Πίνδο.

O tempora - Ο mores!” αναφωνεί ο θριαμβευτής μικρόνους εγωκεντρισμός μας.

Ως ηττημένοι διάγουμε την γκρίζα καθημερινότητα όταν εκείνοι δεμένοι με τα ίδια συναισθήματα είχαν ήδη νικήσει τον τσαμπουκά του επιτιθέμενου, πριν καν βρεθούν στο μέτωπο.

Και οι ήττες κάνουνε ουρά, και μας τρολάρουν επιδεικτικά σε κάθε τέτοια επέτειο που θυμόμαστε εκείνους τους καθημερινούς ανθρώπους να ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΓΙΓΑΝΤΕΣ, πολύ απλά γιατί εμείς μεταλλασσόμαστε σε Νάνους του Ψυχικού σθένους.

Καλή μας Επέτειο…

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross