Οι αναλύσεις μας χαρακτηρίζονται από μια συστηματική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της απλοποίησης της γνώσης γύρω από την επικαιρότητα και τα παγκόσμια τεκταινόμενα.

Είναι θεμελιώδης μας πεποίθηση πως σ' ένα χαοτικό σύστημα οι εξελίξεις, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα γεωγραφικά σημεία του πλανήτη, έχουν επίδραση πάνω στην καθημερινότητά μας στην Ελλάδα.

Βασικός πυλώνας της φιλοσοφικής μας θέσης είναι η απόλυτη έλλειψη ταυτίσεων με πολιτικές ιδεολογίες και συγκεκριμένα ιδεολογικά συστήματα, καθώς θεωρούμε αυταπόδεικτο το γεγονός πως ο καθημερινός άνθρωπος δεν ακολουθεί συγκεκριμένα συστήματα σκέψης που να είναι ευδιάκριτα σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο όταν καλείται να επιλύσει πραγματικά προβλήματα.

Το Macroskopio δε βασίζεται στην ταχύτητα αναμετάδοσης πληροφοριών, καθώς μετά από χρόνια πλοήγησης στο διαδίκτυο έχουμε παρατηρήσει πως αυτό πάντοτε καταλήγει σε μια παγίδευση για το κυνήγι της γρήγορης πληροφορίας που εξοντώνει την εις βάθος ανάλυση των γεγονότων.

Η αρθρογραφία μας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “meta-analysis” της επικαιρότητας και σκοπεύει στη βαθύτερη ερμηνεία των εξελίξεων στην Ελλάδα και τον Κόσμο, με μια ματιά ανοικτή σ' όλες τις απόψεις.

Τα άρθρα μας στην κατηγορία Διαχρονικά αφορούν σε ζητήματα που έχουν μακρά αντοχή στον χρόνο και απασχολούν αυτόν που αγαπά τη μεθοδική προσέγγιση σε ερωτήματα σημαντικής αξίας.

Αποστολή μας είναι η σύντομη, περιεκτική και αναμφίβολα πυκνή σε νοήματα αρθρογραφία που στηρίζεται στην κριτική σκέψη και τη διάθεση για βαθιά κατανόηση όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Ελπίζουμε σ' αυτήν την προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια κοινότητα αναγνωστών, η οποία θα διακριθεί για την ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγισή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και η οποία θα χαρακτηρίζεται από την οξυδερκή αναλυτική σκέψη σ' ένα περιβάλλον χαοτικής και ανοργάνωτης πληροφορίας που κατακλύζει τον σύγχρονο άνθρωπο.