Ενισχύστε το Macroskopio

12 Επαγγέλματα σε άνθιση στην Ελλάδα της Κρίσης

Το τέλος των σπουδών και η απότομη μετάβαση στην αγορά εργασίας είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και όλοι το έχουμε περάσει. Είναι αρκετά στρεσογόνο και ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει αβεβαιότητα για τα πάντα, και πόσο μάλλον για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Σου έχουμε συγκεντρώσει σε αυτό το άρθρο 12 κλάδους εργασίας και επαγγέλματα του μέλλοντος που θα επιβιώσουν και θα παραμείνουν αδιάσειστα μέσα από την κρίση.

1. Αναλυτής υπολογιστικών συστημάτων

Οι Αναλυτές Συστημάτων ή αλλιώς Computer system analysts επιλύουν προβλήματα που εμφανίζονται σε υπολογιστές και εφαρμόζουν την τεχνολογία υπολογιστών, για να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες ενός οργανισμού.

Βοηθούν έναν οργανισμό να πραγματοποιήσει το μέγιστο όφελος από την επένδυσή του στον εξοπλισμό, το προσωπικό και τις επιχειρησιακές διαδικασίες.

Οι περισσότεροι αναλυτές συστημάτων εργάζονται με συγκεκριμένους κλάδους, κυρίως στα επιχειρησιακά, λογιστικά, ή οικονομικά συστήματα, ή και επιστημονικά, και συστήματα εφαρμοσμένης μηχανικής- που ποικίλλουν ανάλογα με τον οργανισμό.

2. Προγραμματιστής λογισμικού

Θεωρείται από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα στον χώρο της τεχνολογίας, με εκτιμώμενη ανάπτυξη που θα φτάσει το 22% έως το 2022, καθότι οι προγραμματιστές είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία εφαρμογών, τη δημιουργία πληροφοριακών συστημάτων και την εκτέλεση υπολογιστικών προγραμμάτων.

Ακόμα και η στοιχειώδης χρήση υπολογιστή οφείλεται σε αυτούς, κάνοντάς τους ιδιαίτερης αξίας στην αγορά εργασίας.

3. Διαχειριστής βάσεων δεδομένων

Η διαχείριση βάσεων δεδομένων είναι ένα από τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα του σύγχρονου κόσμου, καθώς όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις και οργανισμοί είναι ευάλωτοι σε διαδικτυακές επιθέσεις.

Εφόσον προέχει η ασφάλεια κατά τέτοιων καταστάσεων και η αποφυγή επιθέσεων είναι κάτι άμεσα εφικτό, οι αντίστοιχοι διαχειριστές καθίστανται απαραίτητοι και οι μισθοί τους είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

4. Προγραμματιστής εφαρμογών

Ζούμε στην εποχή των apps. Η δύναμη της τεχνολογίας και της χρήσης smartphone παρουσιάζει στον προγραμματιστή εφαρμογών μια τεράστια γκάμα από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διαφήμισης, των media, αλλά και της οικονομίας.

5. Web Developer

Ο web developer επιμελείται τη δομή, την κατασκευή και το στήσιμο μιας ιστοσελίδας για οργανισμούς, εταιρίες κ.ο.κ. Είναι άκρως απαραίτητος, λοιπόν, σε μια εποχή που βασιλεύει ο κυβερνοχώρος του διαδικτύου.

6. Αναλυτής έρευνας αγορών

O  «Market Research Analyst» ενημερώνει την εταιρία του για προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν έντονη ζήτηση από τους καταναλωτές, συνοψίζοντας τις προτιμήσεις τους και τις τιμές που υφίστανται στην αγορά.

Είναι απαραίτητος γιατί περνάνε από το χέρι του δεδομένα και πορίσματα που καθορίζουν τη ζωή και κατευθύνουν τις μελλοντικές κινήσεις των εταιριών.

7. Διαχειριστής social media

Τα social media είναι η κορυφή της διαφημιστικής πυραμίδας πλέον, καθώς όλοι κάνουμε χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ιστοσελίδες και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνουν την επικοινωνία μας με τους συνανθρώπους μας και δίνουν πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών και ενημέρωσης.

Ολοένα και περισσότερες εταιρίες πλέον προτιμούν να προσλαμβάνουν υπαλλήλους για αυτή τη δουλεία γιατί είναι εξαιρετικός τρόπος πληροφόρησης και διαφήμισης, και χρήζει προσοχής!

8. Ηλεκτρονική εγκληματολογία

Τα τελευταία χρόνια οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο έχουν επιφέρει αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, καθώς όλο και περισσότερα άτομα από όλο τον κόσμο μέσω αυτών επικοινωνούν μεταξύ τους, ανταλλάσουν μηνύματα, προβαίνουν σε αγοροπωλησίες, εκτελούν τραπεζικές συναλλαγές και συνοψίζοντας, εξάγουν πληροφορίες.

Όμως αυτή την τεχνολογική επανάσταση των τελευταίων χρόνων δεν άργησαν να την αντιληφθούν και οι εγκληματίες, οι οποίοι άρχισαν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τις υπηρεσίες που προσφέρει με απώτερο σκοπό.

Τα Computer Forensics έρχονται να καταρρίψουν τέτοιου είδους ενέργειες για την προστασία και αποτροπή της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε συστήματα υπολογιστών.

9. Νοσηλευτική

Η χώρα μας όντας επί των πλείστων γεροντοκρατούμενη και με σταθερή γεννητικότητα θα χρήζει πάντα νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών.

10. Ναυτιλία

Η ναυτιλία ήταν ανέκαθεν το δυνατό χαρτί της Ελλάδας και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις κατάφεραν παρά τις … τρικυμίες να διατηρήσουν το έδαφός τους. Όντας παγκοσμίως καθιερωμένη, η Ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί και παραμένει προσοδοφόρο έδαφος για υπάρχοντες και μέλλοντες εργαζόμενους.

 11. Διαιτολογία

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής ωθεί και θα ωθεί τους ανθρώπους να στρέφονται στην βοήθεια των αρμοδίων, καθώς δε θα υπάρχει χρόνος για ενασχόληση με την προσωπική υγεία, διατροφή και το καθεαυτού well being.

12. Συμβουλευτική ψυχολογία

Οι προαναφερθέντες ρυθμοί καθημερινότητας και ο σύγχρονος τρόπος ζωής καθώς και τα άγχη της κρίσης, είχαν, έχουν και θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να στρέφονται ολοένα και περισσότεροι σε ειδικούς για βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη.

Πηγή: Neolaia

Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.
Το Macroskopio στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές των αναγνωστών. 
Δεν έχει διαφημιστικά έσοδα και δεν χρηματοδοτείται από εταιρείες ή πολιτικά κόμματα. 
Η οικονομική σας στήριξη είναι ταυτόχρονα μια στήριξη επιβίωσης για ένα αδέσμευτο site σχολιασμού της επικαιρότητας, αλλά και μια αναγνώριση της ποιότητας της δουλειάς μας.

Μείνετε σε επαφή

Εγγραφείτε στο Newsletter

magnifiercross